Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Το πρόβλημα λειτουργίας παράνομων επιχειρήσεων έθεσε ο ΣΙΣΑΜ στο Επιμελητήριο Μαγνησίας
Το πρόβλημα λειτουργίας παράνομων επιχειρήσεων έθεσε ο ΣΙΣΑΜ στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

Το πρόβλημα λειτουργίας παράνομων επιχειρήσεων έθεσε ο ΣΙΣΑΜ στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

Το οξύ και χρόνιο πρόβλημα των παράνομων επιχειρήσεων του κλάδου που λειτουργούν στη έθεσε το Προεδρείο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών Νομού στα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου κατά τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου.

Όπως τονίστηκε, ο κλάδος εδώ και χρόνια λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά, καθώς από την μία πλευρά, οι νόμιμοι επαγγελματίες καλούνται να πληρώσουν ασφαλιστικά Ταμεία, Εφορεία, ΕΝΦΙΑ, δημοτικά τέλη και άλλα, την ίδια ώρα που «συνάδερφοί» τους λειτουργούν χωρίς άδεια την επιχείρησή τους, και με «μαύρη» στην κυριολεξία εργασία θησαυρίζουν εις βάρος των επαγγελματιών.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν στην περιοχή επαγγελματίες, που εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη προσωπικού των κρατικών υπηρεσιών και ελεγκτικών μηχανισμών ανοίγουν -ακόμη και μέσα σε «τυφλά» γκαράζ- συνεργεία αυτοκινήτων και εργάζονται εις βάρος των συναδέρφων τους που λειτουργούν την επιχείρησή τους με νόμιμη άδεια.

Το φαινόμενο είναι διαχρονικό και άλυτο, όπως επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους του ΣΙΣΑΜ που ζήτησαν τη συνδρομή του Επιμελητηρίου, ώστε να μπει ένας φραγμός στους παρανομούντες.

Τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής δεσμεύτηκαν στο Προεδρείο να φέρουν το ζήτημα προς συζήτηση στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά της Κρήτης 1 και 2 Νοεμβρίου, ώστε να βρεθεί αυτή η νομική φόρμουλα, με σχετική τροπολογία, προκειμένου τα Επιμελητήρια να συμβάλλουν με κάθε νόμιμο τρόπο και πάντα στο πλαίσιο του Νόμου στην πάταξη αυτού του φαινομένου.

Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται ο έλεγχος της αγοράς του συγκεκριμένου κλάδου και ο τερματισμός της οικονομικής αφαίμαξης των επαγγελματιών.

Το Προεδρείο του ΣΙΣΑΜ υιοθέτησε την πρόταση της Δ.Ε. η οποία θα μεταφέρει την εισήγηση του Συλλόγου για το θέμα σε κεντρικό επίπεδο.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

  • Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στον Βόλο   #ΑλέξηςΤσίπρας #Βόλος - https://t.co/eRPcmtqTO5 -

"Αλιεύοντας" την είδηση