Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Το ΚΚΕ συμπαραστάτης στους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ
Το ΚΚΕ συμπαραστάτης  στους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ

Το ΚΚΕ συμπαραστάτης στους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ

Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να αποπροσανατολίσει, καλλιεργώντας κλίμα εφησυχασμού κάνοντας λόγο για «κόκκινες γραμμές» στη διαπραγμάτευση για τα Εργασιακά και παραπέμποντας τις όποιες αποφάσεις για το φθινόπωρο, η επίθεση κυβέρνησης, εργοδοσίας, ΕΕ σε βάρος των εργαζομένων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Τα παραπάνω τονίζει το ΚΚΕ και καλεί τους εργαζόμενους στην ΑΓΕΤ μετά και τη σοβαρή αυτή εξέλιξη να κάνουν λογαριασμό. Να κλείσουν τα αυτιά στις φωνές που καλλιεργούσαν τον εφησυχασμό δίνοντας χρόνο και έδαφος στην εταιρεία να προχωράει τους σχεδιασμούς της. Είναι μονόδρομος η πάλη ενάντια στην Ε.Ε., την εργοδοσία, τα κόμματα και τους εκπροσώπους τους. Έχουν τη δύναμη να βάλουν φρένο στα σχέδια της εταιρείας, μαζί με το ταξικό κίνημα, βάζοντας στην άκρη όσους τους θέλουν στην αγκαλιά του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: “Με την εισήγηση-βόμβα, με την οποία ο γενικός εισαγγελέας του Δικαστηρίου της ΕΕ (ΔΕΕ) προτείνει να γίνει δεκτή η προσφυγή του ομίλου της τσιμεντοβιομηχανίας «LAFARGE – ΑΓΕΤ» για να κριθεί άκυρη η διοικητική απόφαση του τότε υπουργού Εργασίας να μην εγκρίνει τις ομαδικές απολύσεις στο εργοστάσιο των «Τσιμέντων Χαλκίδας», αποκαλύπτεται πλήρως ποιο είναι το «ευρωπαϊκό κεκτημένο» με βάση το οποίο θα προχωρήσει η κυβέρνηση στη νέα επίθεση στα εργασιακά το φθινόπωρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για να στοιχειοθετήσει την πρότασή του ο γενικός εισαγγελέας του Δικαστηρίου της ΕΕ επικαλείται τον Αναθεωρημένο Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, τον οποίο ενέκρινε το Γενάρη η Βουλή, με πανηγυρισμούς από την πλευρά της κυβέρνησης ότι διασφαλίζονται και θωρακίζονται καλύτερα τα δικαιώματα των εργαζομένων!

Αν η απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ υιοθετήσει την πρόταση του εισαγγελέα, τότε ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, όπως άλλωστε προβλέπεται και από το 3ο μνημόνιο. Σε αυτή τη φάση, είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει την όποια απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ για να βάλει ακόμη ένα λιθαράκι και να αφαιρέσει κάθε τυπικό εμπόδιο στη διαδικασία των ομαδικών απολύσεων, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις που μοιράζει ο αρμόδιος υπουργός ότι αυτό το ζήτημα συνιστά «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση.

Είναι εισήγηση-πιλότος για πράγματα που έχει προαποφασίσει η ΕΕ, η οποία θέλει να διευκολύνει τους επιχειρηματίες να ανοίγουν και να κλείνουν μια επιχείρηση «σε μία μέρα» που σημαίνει ότι θα έχουν εργολαβικούς εργαζόμενους χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις και δικαιώματα και όταν θα κλείνουν δεν θα δίνονται αποζημιώσεις, δεν θα θεωρούνται ούτε καν άνεργοι οι απολυμένοι.

Το ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά και με συνέπεια στο πλευρό των εργαζομένων της ΑΓΕΤ από την πρώτη στιγμή της επίθεσης της εργοδοσίας με τις μαζικές απολύσεις στη Χαλκίδα. Σε επίπεδο ευρωβουλής η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει Ερώτηση για τη δίκη της υπόθεσης του μονοπωλιακού ομίλου στο Δικαστήριο της ΕΕ ενώ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλος έχει παραβρεθεί στο εργοστάσιο του Βόλου για να εκφράσει την στήριξη του ΚΚΕ”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διαδικτυακά η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - https://t.co/oahzQKl9BA -

  • Κορωνοϊός: 196 νέα κρούσματα - https://t.co/KYnsuqlZ62 -

  • Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός στο τραπέζι του Συμβουλίου Άμυνας - https://t.co/GYPrFEa5rs -

"Αλιεύοντας" την είδηση