Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Το ΕΚΒ για την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία
Το ΕΚΒ για την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία

Το ΕΚΒ για την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία

Η του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, χαιρετίζει την παγκόσμια Ημέρα για την ΥΓΕΙΑ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ στην Εργασία ως μια ημέρα υπενθύμισης και ανάδειξης της σπουδαιότητας και της σημασίας της υγείας και της ς στους χώρους δουλειάς.

Εν μέσω διεθνούς συναγερμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωναϊού αποκαλύφθηκαν περίτρανα τα κενά στα μέτρα υγείας και ς των εργαζομένων όπου και εάν απασχολούνται, στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα.

Σε συνδυασμό με την έμπρακτη ανάδειξη της σημασίας και του ρόλου του δημόσιου συστήματος Υγείας είναι πλέον προφανές ότι η της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων συνδέεται με την του κοινωνικού συνόλου και του γενικού συμφέροντος, δεν είναι αυτονόητη και οφείλει να περιφρουρείται έγκαιρα και να ελέγχεται αυστηρά από το Κράτος.

Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες εργαζόμενοι εξαιτίας των συνθηκών κατά την άσκηση της εργασίας τους, μπορούν να αντιμετωπιστούν, εάν υπάρξουν συστηματικές από την Πολιτεία πριν αυτά αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα.

Το για την Υγεία και την Ασφάλεια των Εργαζομένων στην Ελλάδα περιέχει επαρκείς κανόνες για την τήρηση των υποχρεώσεων υγείας και ασφάλειας στην εργασία, οι οποίοι ωστόσο οφείλουν να επικαιροποιούνται με βάση τις εξελίξεις τόσο στον τομέα της υγείας, όσο και τις εξελίξεις σε επίπεδο χαρακτηριστικών επαγγελμάτων, ειδικοτήτων και κλάδων ς με προτεραιότητα την προστασία της υγείας και όχι του κέρδους. Δυστυχώς και το ήδη υφιστάμενο εξουδετερώνεται στην πράξη από τις σοβαρές ανεπάρκειες στην εφαρμογή της νομοθεσίας και στη λειτουργία ενός ισχυρού ελεγκτικού μηχανισμού σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Παράλληλα παραμένουμε η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση δίχως Φορέα Εκτίμησης και Ασφάλισης Επαγγελματικών Ασθενειών και Εργατικών Ατυχημάτων. Η Υγεία και Ασφάλεια στους χώρους Εργασίας είναι για όλους μας αδιαπραγμάτευτη. Σήμερα, υπό την απειλή του κορωναϊού είναι καθοριστική, όσο ποτέ άλλοτε για να σωθούν ζωές.

Το ΕΚΒ επισημαίνει πως τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες και οι εμπλεκόμενοι Φορείς οφείλουν να εντατικοποιήσουν την παρέμβαση και τη δράση τους, ώστε να εξασφαλισθούν οι μέγιστες δυνατές συνθήκες ς και ασφάλειας στην εργασία, γιατί η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη και υπεράνω των κερδών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση