Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Το ΕΚΒ για την εξαθλίωση εργαζομένων στον κλάδο επισιτισμού-τουρισμού
Το ΕΚΒ για την εξαθλίωση εργαζομένων στον κλάδο επισιτισμού-τουρισμού

Το ΕΚΒ για την εξαθλίωση εργαζομένων στον κλάδο επισιτισμού-τουρισμού

Δύο χρόνια αναποτελεσματικής υγειονομικής πολιτικής, που δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την πανδημία, έχουν φέρει στο χείλος της εξαθλίωσης τους εργαζομέ στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού.

Τα αλλεπάλληλα λοκ ντάουν, στην αρχή, και τ οι περιορισμοί που επέβαλε η , σε συνδυασμό με τα οικονομικά “ψίχουλα” που τους δίνονται για να ζήσουν, τους έχουν οδηγήσει κυριολεκτικά στην απόγνωση.

Ο κλάδος σβήνει, χιλιάδες οικογένειες βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας, στην καρδιά μάλιστα του χειμώνα, με την ακρίβεια στα βασικά και στην να εξανεμίζει και το τελευταίο τους.

Η τελευταία κινητοποίηση-διαμαρτυρία των συναδέλφων μουσικών αποτελεί το θλιβερό “ρέκβιεμ” για τον κλάδο. Όμως η κυβέρνηση συνεχίζει να μην το ακούει, θεωρώντας ότι τα 534 της ς, φτάνουν για να… αισθανθούν άνθρωποι!

Κουβέντα για τα Δ Χριστουγέννων, για τα χαμένα τους ένσημα, για την κάλυψη των εξόδων των συνεχών διαγνωστικών τεστ, που πληρώνονται απ την τσέπη των κατ' ουσία ανέργων, και φυσικά καμιά μέριμνα για να προστατευτούν και από τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Η κυβέρνηση παραμένει βουβή, αδιαφορώντας για τις κραυγές τους. Ως πότε;

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση