Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Το ΕΚΒ για την εξαθλίωση εργαζομένων στον κλάδο επισιτισμού-τουρισμού
Το ΕΚΒ για την εξαθλίωση εργαζομένων στον κλάδο επισιτισμού-τουρισμού

Το ΕΚΒ για την εξαθλίωση εργαζομένων στον κλάδο επισιτισμού-τουρισμού

Δύο χρόνια αναποτελεσματικής υγειονομικής πολιτικής, που δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την πανδημία, έχουν φέρει στο χείλος της εξαθλίωσης τους εργαζομένους στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού.

Τα αλλεπάλληλα λοκ ντάουν, στην αρχή, και τώρα οι περιορισμοί που επέβαλε η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με τα οικονομικά “ψίχουλα” που τους δίνονται για να ζήσουν, τους έχουν οδηγήσει κυριολεκτικά στην απόγνωση.

Ο κλάδος σβήνει, χιλιάδες οικογένειες βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας, στην καρδιά μάλιστα του χειμώνα, με την στα βασικά αγαθά και στην ενέργεια να εξανεμίζει και το τελευταίο ευρώ τους.

Η τελευταία κινητοποίηση- των συναδέλφων μουσικών αποτελεί το θλιβερό “ρέκβιεμ” για τον κλάδο. Όμως η κυβέρνηση συνεχίζει να μην το ακούει, θεωρώντας ότι τα 534 ευρώ της αναστολής, φτάνουν για να… αισθανθούν άνθρωποι!

Κουβέντα για τα Δώρα Χριστουγέννων, για τα χαμένα τους ένσημα, για την κάλυψη των εξόδων των συνεχών διαγνωστικών τεστ, που πληρώνονται απ την τσέπη των κατ’ ουσία ανέργων, και φυσικά καμιά μέριμνα για να προστατευτούν και από τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Η κυβέρνηση παραμένει βουβή, αδιαφορώντας για τις κραυγές τους. Ως πότε;

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κακοκαιρία: Η «Ελπίδα» χτυπάει την Αττική – Προβλήματα στις μετακινήσεις, ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει… - https://t.co/5YBhDb30bs -

  • Επίσκεψη Αθανάσιου Λιούπη στο Κέντρο Υγείας Βόλου και στον ΕΦΚΑ #ΚέντροΥγείαςΒόλου - https://t.co/2a0iJK5LDZ -

  • Έντονη #χιονόπτωση στη Μαγνησία και το Βόλο #χιονόπτωση - https://t.co/Ss98aXpFQG -

"Αλιεύοντας" την είδηση