Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Τις ενέργειες Κατρούγκαλου αναμένουν οι εργαζόμενοι του ΙΜΑΝΤΑ
Τις ενέργειες Κατρούγκαλου αναμένουν οι εργαζόμενοι του ΙΜΑΝΤΑ

Τις ενέργειες Κατρούγκαλου αναμένουν οι εργαζόμενοι του ΙΜΑΝΤΑ

Τις ενέργειες του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, που μέχρι αύριο αναμένεται να επικοινωνήσει με τα στελέχη της Contitech στη Γερμανία και να ζητήσει να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της στο Βόλο, αναμένουν οι 138 εργαζόμενοι στη βιομηχανία , όπως έγινε γνωστό σε σημερινή ενημερωτική γενική συνέλευση για τη συνάντηση που έγινε χθες στο υπουργείο.

Στην ενημερωτική συνέλευση που έγινε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, παρουσία εκπροσώπων άλλων Σωματείων εργαζομένων και μελών της διοίκησης του ΕΚΒ, τονίστηκε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αναμείνουν για δύο ακόμη ημέρες, για τις ενέργειες που δεσμεύτηκε να κάνει η και να μην ενταχθούν στο οικειοθελών αποχωρήσεων, καθώς αναμένεται επι του υπουργού Εργασίας με την ηγεσία της εταιρίας στη Γερμανία.

Η Διοίκηση του Σωματείου έκανε λόγο για σοβαρό ζήτημα και τόνισε ότι το εργοστάσιο πρέπει να παραμείνει ανοιχτό, ενώ οι εργαζόμενοι θα κληθούν σε νέα γενική συνέλευση το Σάββατο ή την , δύο ημέρες πριν λήξει η προθεσμία της Τρίτης που έδωσε η διεύθυνση του εργοστασίου για ένταξη στο , όπως ανέφερε το μέλος της Διοίκησης του Σωματείου και του ΕΚΒ Θόδωρος Πανόπουλος.

Ο κ. Πανόπουλος εκτίμησε ότι αν δεν υπάρξει προς την κατεύθυνση να ανοίξει το εργοστάσιο, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι να ξεκινήσουν δυναμικές , ενώ συμφώνησε με την πρόταση του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού στη συνάντηση στο υπουργείο, ότι οι εργαζόμενοι στην έπρεπε να κάνουν κατάληψη του εργοστασίου για να κερδίσουν χρόνο, αλλά και το εργοστάσιο να ενταχθεί στη ΔΕΗ για να καλύπτει τις ανάγκες της σε ιμάντες.

Τέλος, από τους 138 εργαζόμε στη βιομηχανία, πληροφορίες της Διοίκησης του Σωματείου αναφέρουν ότι οι 15 κατέθεσαν ήδη από χθες αίτηση για οικειοθελή αποχώρηση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση