Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Την Πρυτανική Αρχή του Π.Θ. καταγγέλλει το Σωματείο Καθαριστριών/των Μαγνησίας
Την Πρυτανική Αρχή του Π.Θ. καταγγέλλει το Σωματείο Καθαριστριών/των Μαγνησίας

Την Πρυτανική Αρχή του Π.Θ. καταγγέλλει το Σωματείο Καθαριστριών/των Μαγνησίας

Το Σωματείο Καθαριστριών/των νομού καταγγέλλει την απαράδεκτη ,για ακόμη μια φορά, συμπεριφορά της Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προς τις 31 απολυμένες καθαρίστριες του Πανεπιστημίου.

Σήμερα 28-1-2020 κατά τη διάρκεια παρέμβασης στο Πρυτανικό συμβούλιο, όπου τέθηκε το ζήτημα της επαναπρόσληψής τους μετά τη λήξη της σύμβασης του εργολάβου « η οποία έχει ισχύ ένα μήνα μέχρι 20-2-2020» και κατέθεσαν στην Πρυτανεία ανοιχτή επιστολή, δέχτηκαν-όπως κατήγγειλαν- λεκτική επίθεση από τον πρύτανη. “Όχι μόνο δεν μας δόθηκε καμιά απάντηση για την επίλυση του ζητήματός μας αλλά συνεχίστηκε η κοροϊδία, η ειρωνεία και η απαξίωση προς όλες τις συναδέλφισσες, αυτή την τακτική την γνωρίζουν πολύ καλά οι κύριοι αρμόδιοι της πρυτανικής αρχής όπως βέβαια και το να κάνουν το ¨καλό παιδί ¨στην υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης” τόνισαν οι καθαρίστριες .

Συγκεκριμένα ακούστηκαν τα εξής :

  • Δεν θα διώξουμε τον εργολάβο για να προσλάβουμε εσάς, δεν γυρίζει όλος ο κόσμος γύρω από εσάς…
  • Δεν θα σας δώσουμε λογαριασμό για το πώς θα γίνεται η καθαριότητα του πανεπιστημίου καθώς και από ποιόν και για πόσο χρονικό διάστημα…
  • Ο διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ θα γίνει όποτε θέλουμε… Να σημειώσουμε για αυτό πως υπάρχει δέσμευση από την Σύγκλητο για τη διεξαγωγή και την προσπάθεια να προσληφθούν όσοι συνάδελφοι μένουν εκτός ΑΣΕΠ.
  • Δεν θα λογοδοτήσουμε στις καθαρίστριες για το τί κάνει και τί δεν κάνει η Πρυτανική αρχή, δεν έχετε καμία δουλειά εδώ φύγετε από το κτήριο…

 

Ανοιχτή επιστολή προς τις Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  και την Σύγκλητο του Ιδρύματος

Η διοίκηση του σωματείου καταγγέλλει τη δολιότητα, τον εμπαιγμό, την σκληρότητα και την αναποτελεσματικότητα των Πρυτανικών Αρχών που έστειλε στην ΑΝΕΡΓΙΑ 31 εργαζόμενους που εργάζονται πάνω από 20 χρόνια στα κτίρια του Π.Θ. και κάποιοι απ’ αυτούς είναι ένα βήμα πριν τη σύνταξη.

Από την ίδρυση του Π.Θ. ως σήμερα καμιά Πρυτανεία δεν είχε το θράσος να προβεί σε μαζικές και να παραδώσει την καθαριότητα στους εργολάβους. Σύσσωμη η Ακαδημαϊκή Κοινότητα έσπευσε να στηρίξει το δίκαιο αγώνα του σωματείο μας για άμεση επαναπρόσληψη συμμετέχοντας μαζικά στη συγκέντρωση υπογραφών.

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Ιδρύματος, μετά την πολυήμερη απεργία τους ενάντια στις απολύσεις, δεν έχουν καταθέσει τα όπλα.

Συσπειρωμένοι στο σωματείο τους συνεχίζουν τον αγώνα με κυρίαρχο αίτημα τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Με τη συμπαράσταση και άλλων σωματείων και φορέων της περιοχής παλεύουν από κοινού για να επιστρέψουν όσο πιο σύντομα γίνεται όλες και όλοι στη δουλειά τους.

Η Διοίκηση του Ιδρύματος είναι υπόλογη για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, διαμορφώνοντας συνθήκες εγκληματικής υποστελέχωσης του τομέα της καθαριότητας.

Είναι υπόλογη γιατί με τις μεθοδεύσεις της και για τα κέρδη κάποιων εργολάβων/εταιριών δημιουργεί μια υγειονομική βόμβα για χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενους που περνούν πολλές ώρες στους χώρους του ιδρύματος.

Βλέπουμε να επιβεβαιώνονται οι σοβαρές μας αμφιβολίες για τις προθέσεις της πρυτανικής αρχής, μιας και η αρχική «δέσμευση» για προσωρινή εργολαβία 3 μηνών έχει εξελιχθεί σε απευθείας ανάθεση ενός μήνα σε εργολάβο που θα ακολουθήσει νέα παράταση και μετά επιπλέον 3μηνη συμφωνία.

Η Διοίκηση του Ιδρύματος, απαιτείται να απαντήσει δημόσια μιας και δημόσια έδινε και διαβεβαιώσεις στα εξής: σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων  μας και τι μέτρα θα πάρουν για την όσο γίνεται συντομότερη επιστροφή των 31 εργαζομένων στη δουλειά τους. Ποιες είναι οι θέσεις της σε σχέση με την παράδοση της καθαριότητας σε εργολάβους.

Από τη δική μας μεριά δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα και καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους, τους συλλόγους εργαζομένων και μελών ΔΕΠ να κλιμακώσουμε την πάλη μας, με την πολύτιμη στήριξη των σωματείων και φορέων που είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  1. Να σταματήσει άμεσα η διαγωνισμού, που προβλέπει επιστροφή του εργολάβου στην καθαριότητα του Ιδρύματος.

  2. Άμεση υπογραφή σύμβασης εξαρτημένης εργασίας, αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

  3. Να μην γίνει καμία απόλυση.

  4. Λήψη αμέσων προληπτικών μέτρων προστασίας υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων με βάση την Εργατική Νομοθεσία.

  5. Επαναφορά των Βαρέων & Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.

  6. Καμία μείωση μισθού! Αυξήσεις στους μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας!

  7. Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

 • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

 • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

 • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση