Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Tην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας»
Tην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης  καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας»

Tην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας»

  Το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» καταδικάζει και καταγγέλλει  τη νέα προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Την προσπάθεια ς, δικαστηρίων, εργοδοτών να βάλουν νέα εμπόδια στους αγώνες του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ.

Την Πέμπτη 16 Μάρτη, η “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη σέρνει εκ νέου σε δίκη τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ, προέδρους και μέλη ΔΣ δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, για την κινητοποίηση που διοργάνωσαν ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα στο Υπουργείο Εργασίας, στις 30/1/2013. Η παράσταση ς είχε γίνει με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του τότε υπουργού Εργασίας . Βρούτση, ότι “το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις”.

Η προηγούμενη προσπάθησε να στήσει προβοκάτσια, κατηγορώντας τους για ζημιές που δήθεν έκαναν στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, όμως από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν αλλά και από μαρτυρίες,αποδείχτηκε η προβοκάτσια και το κατηγορητήριο κατέρρευσε, οδηγώντας σε αθώωση όλων των κατηγορουμένων, για την κατηγορία της “διατάραξης οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας”, με αμετάκλητη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε στις 20/12/2013.

Σε εκκρεμότητα παρέμενε η κατηγορία των “απρόκλητων φθορών”, τις οποίες υποτίθεται ότι είχαν προκαλέσει οι στο γραφείο του υπουργού, για την οποία δικάζονται την Πέμπτη. Αξίζει ωστόσο να τονιστεί πως κατά την ακροαματική διαδικασία οι μάρτυρες κατηγορίας, ο γραμματέας και υπάλληλοι του υπουργείου, όταν ρωτήθηκαν σχετικά, δεν επιβεβαίωσαν τις κατηγορίες.

Μπροστά στις νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και στις για το κλείσιμο της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – και των θεσμών, επιδιώκεται να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς.

Άλλωστε ανάμεσα στα νέα αντιλαϊκά μετρά, βασική πλευρά της νέας συμφωνίας είναι το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων, του δικαιώματος στην απεργία. Με την επ μίας δίκης – παρωδίας, θέλουν να στείλουν , να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να στρώσουν το έδαφος για τη νέα επίθεση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση