Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Tην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας»
Tην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης  καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας»

Tην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας»

  Το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» καταδικάζει και καταγγέλλει  τη νέα προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Την προσπάθεια κυβέρνησης, δικαστηρίων, εργοδοτών να βάλουν νέα εμπόδια στους του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ.

Την Πέμπτη 16 Μάρτη, η “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη σέρνει εκ νέου σε τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ, προέδρους και μέλη ΔΣ δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, για την κινητοποίηση που διοργάνωσαν ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα στο Υπουργείο Εργασίας, στις 30/1/2013. Η παράσταση διαμαρτυρίας είχε γίνει με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του τότε υπουργού Εργασίας . Βρούτση, ότι “το στηρίχτηκε σε και πελατειακές σχέσεις”.

Η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να στήσει προβοκάτσια, κατηγορώντας τους συνδικαλιστές για ζημιές που δήθεν έκαναν στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, όμως από τις που δημοσιεύτηκαν αλλά και από μαρτυρίες,αποδείχτηκε η προβοκάτσια και το κατηγορητήριο κατέρρευσε, οδηγώντας σε αθώωση όλων των κατηγορουμένων, για την κατηγορία της “διατάραξης οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας”, με αμετάκλητη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε στις 20/12/2013.

Σε εκκρεμότητα παρέμενε η κατηγορία των “απρόκλητων φθορών”, τις οποίες υποτίθεται ότι είχαν προκαλέσει οι συνδικαλιστές στο γραφείο του υπουργού, για την οποία δικάζονται την Πέμπτη. Αξίζει ωστόσο να τονιστεί πως κατά την ακροαματική διαδικασία οι μάρτυρες κατηγορίας, ο γραμματέας και υπάλληλοι του υπουργείου, όταν ρωτήθηκαν σχετικά, δεν επιβεβαίωσαν τις κατηγορίες.

Μπροστά στις νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης – ΑΝΕΛ και των θεσμών, επιδιώκεται να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς.

Άλλωστε ανάμεσα στα νέα αντιλαϊκά μετρά, βασική πλευρά της νέας συμφωνίας είναι το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων, του δικαιώματος στην απεργία. Με την επαναφορά μίας δίκης – παρωδίας, θέλουν να στείλουν μήνυμα, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να στρώσουν το έδαφος για τη νέα επίθεση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προσωρινή κατασκευή σκίαστρου για τους πολίτες στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου - https://t.co/2arrcIsaVE… -

  • Τροποποίηση της B΄ φάσης του μέτρου κάλυψης των παγίων δαπανών #κάλυψηπαγίωνδαπανών - https://t.co/VgPImsJ6CQ -

  • Τραυματισμός δικυκλιστή σε τροχαίο στην Σκιάθο  #τροχαίοατύχημα - https://t.co/7pG9UvtHmq -

"Αλιεύοντας" την είδηση