Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Την Κυριακή 8 Μαΐου, με 24ωρη απεργία, ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς
Την Κυριακή 8 Μαΐου, με 24ωρη απεργία, ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Την Κυριακή 8 Μαΐου, με 24ωρη απεργία, ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Η του Ε.Κ. Βόλου, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας, ότι η Εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι απλή , όπως επιδιώκει να την μετατρέψει η Κυβέρνηση, αλλά κορυφαία συμβολική έκφραση αγωνιστικής αντίστασης στον σύγχρονο Εργασιακό και Ασφαλιστικό Μεσαίωνα, συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ, για την Κυριακή 8 Μάιου, ημέρα που έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων.

Το ΕΚΒ εντάσσει, δηλαδή, στη συγκεκριμένη ακή κινητο τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη Κυριακή (8 Μαϊου), μαζί με άλλες επτά, έχουν οριστεί με μνημονιακούς νόμους ως εργάσιμες για το χώρο του εμπορίου, μέτρο που βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετο το ΕΚΒ, αφού αφ' ενός μεν οδηγεί στην κατάργηση της Κυριακάτικης ς και αφ' ετέρου λειτουργεί αποκλειστικά προς όφελος των πολυεθνικών, οδηγώντας σε τις μικρές επιχειρήσεις του Κλάδου.

Η απεργία στις 8 Μαΐου, είναι ανεξάρτητη από την 48ωρη Γενική Πανεργατική Απεργία που έχει αποφασισθεί ως αντίδραση στο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο-τερατούργημα.

Στήριξη του αγώνα
των Εμποροϋπαλλήλων

Επίσης, η του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου στηρίζει την αυριανή (24 Απριλίου 2016) ακή κινητο του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Ν. Ιωνίας ενάντια στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος έξω από το χώρο της Σ-(ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ) στις 11 το πρωί, προκειμένου να εκφραστεί η συμπαράσταση στους απολυμένους συναδέλφους της Εταιρίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση