Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Την έντονη αντίθεσή τους στην αξιολόγηση εκφράζουν οι εργαζόμενοι ΟΤΑ
Την έντονη αντίθεσή τους  στην αξιολόγηση εκφράζουν οι εργαζόμενοι ΟΤΑ

Την έντονη αντίθεσή τους στην αξιολόγηση εκφράζουν οι εργαζόμενοι ΟΤΑ


Την έντονη αντίθεσή τους στην αξιολόγηση των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων που προωθεί η Κυβέρνηση εξέφρσαν σήμερα οι ελάχιστοι στους ΟΤΑ της ς κατά τη διάρκεια ενικής Συνέλευσης του Συλλόγου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού ς Θάλεια Στάχτου μιλώντας για το θέμα της αξιολόγησης τόνισε χαρακτηριστικά πως «είναι ιδιαίτερα αρνητικό το γεγονός της παρουσίας μικρού αριθμού συναδέλφων στη ενική Συνέλευση. Σήμερα καλέσαμε σε συνέλευση τους συναδέλφους με κύριο θέμα την αξιολόγηση. Μια αξιολόγηση που επανέρχεται μετά το 2014, μόνο που τότε δώσαμε πίσω τα έντυπα και αρνηθήκαμε με αυτό τον τρόπο να αξιολογηθούμε. Επανέρχεται με λίγο διαφορετική μορφή, αλλά στην ουσία δεν έχει αλλάξει τίποτα για αυτό και εμείς λέμε και πάλι «όχι» σε αυτό τον τρόπο της αξιολόγησης. Δηλαδή, δεν μπορεί να αξιολογηθούν υπάλληλοι, όταν στους ΟΤΑ δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στοχοθεσία, η οποία με όλα αυτά τα αντικείμενα που έχουν οι Δήμοι της χώρας, είναι δύσκολο να μπει, με δεδομένο ότι υπάρχουν πολλές υπηρεσίες ανταποδοτικού και κοινωνικού χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο εκεί να αξιολογήσεις την αποδοτικότητα. Από εκεί και πέρα έχουμε τους διευθυντές και προϊσταμέ, που δυστυχώς είναι πάρα πολλοί σε όλους τους Δήμους της χώρας και όταν θα πάνε να αξιολογήσουν έναν υπάλληλο, η γνώμη των περισσοτέρων θα έχει επηρεαστεί από τους αιρετούς και θα έχει υποκειμενικό στοιχείο» .

Η ίδια κάλεσε τους εργαζόμε όταν λάβουν τα έντυπα της αξιολόγησης απλά να γράψουν το ονοματεπώνυμό τους, να τα υπογράψουν και να τα δώσουν στον Σύλλογο Εργαζομένων που θα τα κρατήσει, για να δείξει την αντίθεσή του σε αυτό τον τρόπο της αξιολόγησης.

Η του Συλλόγου Εύη Καρυδάκη, ανέφερε -μεταξύ άλλων-πως η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι τίποτε άλλο από τα μέτρα εκείνα που λειτουργούν ως εργαλείο απολύσεως για τους δημοσίους υπαλλήλους, διότι είναι σύμφωνα με τις επιταγές του .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση