Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Τηλεδιάσκεψη εκπροσώπων Σχολικών Κυλικείων με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή
Τηλεδιάσκεψη εκπροσώπων Σχολικών Κυλικείων με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή

Τηλεδιάσκεψη εκπροσώπων Σχολικών Κυλικείων με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή

Πραγματοποιήθηκε εκπροσώπων των Σχολικών Κυλικείων με την υφυπουργό Παιδείας (αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής).

Η υφυπουργός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Δωροθέας Καναβιτσά προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Ν. και προέδρου του Σωματείου Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων Ν. , η οποία συμμετείχε στην .

Καλέστηκαν επίσης, και συμμετείχαν εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυλικείων Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων (ΠΟΚΔΙΣ) ο Α’ αντιπρόεδρος Στυλιανός Λαζαρίδης, ο Β’ αντιπρόεδρος Ιωάννης Παυλάκης και ο ταμίας Αθανάσιος Παπαγιάννης.

Η υφυπουργός Παιδείας, γνωρίζοντας ήδη κλαδικά θέματα των Κυλικείων και σε συνέχεια της συνεργασίας με το , γνώρισε για πρώτη φορά εκπροσώπους της ΠΟΚΔΙΣ και ανέπτυξε μαζί τους έναν διάλογο αναφορικά με θέματα που απασχολούν τον κλάδο των Κυλικείων.

Οι εκπρόσωποι κατέθεσαν τους προβληματισμούς και τα αιτήματά τους:

1. Αλλαγή της νομοθεσίας λειτουργίας Σχολικών Κυλικείων 64231/Δ4/2008. Βρισκόμαστε στο 2021 και η νομοθεσία δεν έχει αλλάξει από το 2008. Έχει κατατεθεί από την ΠΟΚΔΙΣ σχετικό προτεινόμενο .

2. Παύση των διαγωνισμών και δύο (2) ετών όλων των μισθώσεων των Σχολικών Κυλικείων ανεξαιρέτως, νέων και παλαιών, καθώς το 2020 ο κλάδος των σχολικών κυλικείων εργάστηκε συνολικά μόνο τρεις (3) μήνες, ενώ το 2021 συνεχίζει να βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και αβεβαιότητα.

3. Αντικατάσταση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα», με διανομή δια των Σχολικών Κυλικείων ολοκληρωμένου δεκατιανού – πρωινού γεύματος, στο σύνολο των της Χώρας μας. Με αυτό τον τρόπο, θα διασφαλιστεί και η απόλυτη ασφάλεια στην παροχή του καθώς μπορεί να διανέμεται και από τους ίδιους τους επαγγελματίες των σχολικών κυλικείων στα χωρίς καμία επαφή με τα παιδιά.

Η υφυπουργός κατέγραψε όλα τα παραπάνω και όσα συζητήθηκαν προκειμένου σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών να εξετασθούν τα αιτήματα του κλάδου και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης και επιβίωσης για τον κλάδο των σχολικών κυλικείων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση