Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Τηλεδιάσκεψη εκπροσώπων Σχολικών Κυλικείων με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή
Τηλεδιάσκεψη εκπροσώπων Σχολικών Κυλικείων με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή

Τηλεδιάσκεψη εκπροσώπων Σχολικών Κυλικείων με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή

Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη εκπροσώπων των Σχολικών Κυλικείων με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή (ρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής).

Η υφυπουργός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Δωροθέας Καναβιτσά προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας και προέδρου του Σωματείου Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων Ν. Μαγνησίας, η οποία συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη.

Καλέστηκαν επίσης, και συμμετείχαν εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυλικείων Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων (ΠΟΚΔΙΣ) ο Α’ ντιπρόεδρος Στυλιανός Λαζαρίδης, ο Β’ ντιπρόεδρος Ιωάννης Παυλάκης και ο ταμίας Αθανάσιος Παπαγιάννης.

Η υφυπουργός Παιδείας, γνωρίζοντας ήδη κλαδικά θέματα των Κυλικείων και σε συνέχεια της συνεργασίας με το Σωματείο Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων Ν. Μαγνησίας, γνώρισε για πρώτη φορά εκπροσώπους της ΠΟΚΔΙΣ και ανέπτυξε μαζί τους έναν διάλογο αναφορικά με θέματα που απασχολούν τον κλάδο των Κυλικείων.

Οι εκπρόσωποι κατέθεσαν τους προβληματισμούς και τα αιτήματά τους:

1. Αλλαγή της νομοθεσίας λειτουργίας Σχολικών Κυλικείων 64231/Δ4/2008. Βρισκόμαστε στο 2021 και η δεν έχει αλλάξει από το 2008. Έχει κατατεθεί από την ΠΟΚΔΙΣ σχετικό προτεινόμενο προσχέδιο.

2. Παύση των διαγωνισμών και παράταση δύο (2) ετών όλων των μισθώσεων των Σχολικών Κυλικείων ανεξαιρέτως, νέων και παλαιών, καθώς το 2020 ο κλάδος των σχολικών κυλικείων εργάστηκε συνολικά μόνο τρεις (3) μήνες, ενώ το 2021 συνεχίζει να βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και αβεβαιότητα.

3. Αντικατάσταση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα», με διανομή δια των Σχολικών Κυλικείων ολοκληρωμένου δεκατιανού – πρωινού γεύματος, στο σύνολο των μαθητών της Χώρας μας. Με αυτό τον τρόπο, θα διασφαλιστεί και η απόλυτη στην παροχή του καθώς μπορεί να διανέμεται και από τους ίδιους τους επαγγελματίες των σχολικών κυλικείων στα τμήματα χωρίς καμία επαφή με τα παιδιά.

Η υφυπουργός Ζέττα Μακρή κατέγραψε όλα τα παραπάνω και όσα συζητήθηκαν προκειμένου σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών να εξετασθούν τα αιτήματα του κλάδου και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης και επιβίωσης για τον κλάδο των σχολικών κυλικείων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση