Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Τη διοίκηση του ΕΚΒ και τη ΓΣΕΕ καταγγέλει η Εργατική Αυτονομία
Τη διοίκηση του ΕΚΒ και τη ΓΣΕΕ καταγγέλει η Εργατική Αυτονομία

Τη διοίκηση του ΕΚΒ και τη ΓΣΕΕ καταγγέλει η Εργατική Αυτονομία

Mε αφορμή την 24ωρης γενικής απεργίας

Τη διοίκηση του και τη ΓΣΕΕ καταγγέλει η Εργατική Αυτονομία, χαρακτηρίζοντάς τες δούρειο ίππο του εργατικού κινήματος, με αφορμή την 24ωρης γενικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: “Με τέτοιες ηγεσίες στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα η , οι δανειστές και οι μεγαλοεργοδότες της χώρας είναι σίγουρο ότι κοιμούνται ήσυχοι. Δεν ισχύει το ίδιο και για όλους εμάς, τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές, τους ημιάνεργους – ημιαπασχολούμενους που κάθε μέρα αγωνιάμε για την επιβίωσή μας. Ο λόγος για την 24ωρη πανελλαδική Γενική στις 8 Δεκέμβρη την οποία προκήρυξε η ΓΣΕΕ.

Όπως έχουμε ήδη πει, τέτοιου τύπου κινητοποιήσεις καλούνται με στόχο να αποτύχουν και να δώσουν άλλοθι στις συνδικαλιστικές κορυφές ώστε να ρίξουν το φταίξιμο στον κόσμο που δήθεν δεν αγωνίζεται.

Καταρχάς και μόνο το γεγονός ότι η ΓΣΕΕ προκήρυξε γενική για τις 8/12 ενώ η είχε ήδη αποφασίσει σε όλο το δημόσιο τομέα στις 24/11 είναι ένα σοβαρότατο λάθος! Είναι μια επιλογή που διασπά το εργατικό κίνημα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Επιπλέον, η γενική απεργία της ΓΣΕΕ δεν εντάσσεται σε ένα συνολικό πρόγραμμα πάλης, καλείται μόνο με Δελτία Τύπου, δεν προετοιμάζεται με συνελεύσεις και ουσιαστική ζύμωση μέσα στους χώρους δουλειάς, δεν έχει ένα πλαίσιο αιτημάτων που να απαντά στον μνημονιακό μονόδρομο. Για αυτό είναι μια κινητοποίηση που υποσκάπτεται από την αρχή από την ίδια την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ!
Και αυτό είναι ευθύνη όχι μόνο της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ αλλά και της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου .

Στην τελευταία συνεδρίαση της διοίκησης του (27/10) καταθέσαμε, ως Εργατική Αυτονομία, μια συνολική πρόταση για έναν αγώνα με στόχο τη νίκη. Αυτή η πρόταση συμπεριλάμβανε ένα σχέδιο πάλης με διάρκεια και κλιμάκωση και ένα πολιτικό πλαίσιο αιτημάτων που απαντά συνολικά στο μνημονιακό καθεστώς, αφού δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποκρουστεί η νέα αντεργατική επίθεση χωρίς ρήξη με τους δανειστές και το κατεστημένο.

Η πλειοψηφία του ΕΚΒ μετά από τις γνωστές γενικόλογες μεγαλοστομίες καταψήφισε αυτές τις προτάσεις βάζοντας το ΕΚΒ στο «ψυγείο» προς αναμονή των αποφάσεων της ΓΣΕΕ. Λίγες μέρες μετά, αφού η ΓΣΕΕ προκήρυξε ΓΑ για τις 8 Δεκέμβρη, η πλειοψηφία του ΕΚΒ εξέδωσε Τύπου (11/11) με μπόλικη αγωνιστική σάλτσα αλλά χωρίς καμία πραγματική ουσία. Το Τύπου του ΕΚΒ μάλιστα καταλήγει καλώντας τους εργαζόμενους της πόλης που θα απεργήσουν στις 8/12 να κατέβουν στο συλλαλητήριο στην Αθήνα! Πρόκειται για μια προσπάθεια της πλειοψηφίας του ΕΚΒ να κρύψει τις δικές της ευθύνες δραπετεύοντας στην Αθήνα.

Ως Εργατική Αυτονομία θα δώσουμε τη μάχη για την επιτυχία της Γενικής Απεργίας στις 8/12. Ταυτόχρονα παλεύουμε για την αλλαγή της κατάστασης μέσα στο εργατικό κίνημα. Γιατί αν δεν μπούνε μπροστά νέες και φρέσκιες δυνάμεις, αν δεν χτίσουμε νέες μαχητικές παρατάξεις και σχήματα, αν δεν ζωντανέψουν τα πρωτοβάθμια σωματεία και αν δεν αλλάξουν οι συσχετισμοί σε ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα δεν υπάρχει μέλλον. Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να μπουν μπροστά οι εργαζόμενοι της βάσης. Αυτό τον αγώνα σε καλούμε να το δώσουμε μαζί!”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κορωναϊός: «Ιστορική εμπειρία, όχι χαμένη χρονιά», λένε οι ψυχολόγοι - https://t.co/qAPNW8dDcs -

  • Σύσκεψη από εκπροσώπους σωματείων του Βόλου για τον αγωνιστικό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς… - https://t.co/T6tnJ9d7uI -

  • Δεκαέξι παραβάσεις στη Μαγνησία - https://t.co/8fsYBKFEw4 -

"Αλιεύοντας" την είδηση