Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Θετικοί οι εργαζόμενοι της ΙΜΑΣ στην πρόταση του μεσολαβητή
Θετικοί οι εργαζόμενοι της ΙΜΑΣ στην πρόταση του μεσολαβητή

Θετικοί οι εργαζόμενοι της ΙΜΑΣ στην πρόταση του μεσολαβητή

Θετικοί εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στην ΙΜΑΣ στην αποδοχή εκ μέρους τους της πρότασης του μεσολαβητή εργασίας, που, αφού εξέτασε τα αιτήματα των δύο πλευρών πρότεινε την αποδοχή εκ μέρους των εργαζομένων μείωσης των μισθών σε ποσοστό 8%, σε μια κίνηση καλής θέλησης, για να βοηθηθεί η επιχείρηση στη δύσκολη συγκυρία.

Σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΙΜΑΣ πραγματοποίησαν γενική συνέλευση, όπου έγινε η παρουσίαση της πρότασης του μεσολαβητή και βρίσκεται κοντά στην πρόταση των εργαζομένων που είχαν προτείνει 6-7% σε ένδειξη καλής θέλησης και με την προϋπόθεση η βιομηχανία να ανακαλέσει τις τέσσερις απολύσεις.

Τελικά δέχτηκαν την πρόταση του μεσολαβητή και αύριο Παρασκευή το μεσημέρι θα γίνει συνάντηση της διεύθυνσης του εργοστασίου με το Σωματείο Εργαζομένων, για να τεθεί υπόψη η πρόταση που ενέκρινε η γενική συνέλευση.

Η συνάντηση θεωρείται κρίσιμη για τους εργαζόμενους, πληροφορίες των οποίων αναφέρουν ότι η εταιρία εμμένει στη νέα επιχειρησιακή σύμβαση να συμπεριλάβει τις ευέλικτες μορφές εργασίες, κάτι που βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους τους εργαζόμενους. Το Σωματείο θα υποστηρίξει ότι αποδέχτηκε την πρόταση του μεσολαβητή, που ισοδυναμεί με του εργατικού κόστους κατά 800.000 € ετησίως και θα ζητήσει από την εταιρία να κάνει με τη σειρά της την καλή κίνηση προς τους εργαζόμενους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση