Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Θέσεις δημοσιογράφων στους Δήμους
Θέσεις δημοσιογράφων στους Δήμους

Θέσεις δημοσιογράφων στους Δήμους

Η θέσπιση θέσης δημοσιογράφου σε όλους τους Δήμους της χώρας -πάγιο αίτημα της ΠΟΕΣΥ- προβλέπεται στο νομοσχέδιο που καταθέτει σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών στη Βουλή.

Το αίτημα της ΠΟΕΣΥ και των Ενώσεων -μελών της συζητήθηκε και έγινε δεκτό από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στο σχέδιο νόμου προβλέπεται, σε Δήμους έως 20.000, μια θέση δημοσιογράφου από τις ήδη υφιστάμενες θέσεις συμβούλων και σε Δήμους άνω των 20.000 δημιουργείται μια επιπρόσθετη θέση αποκλειστικά για επαγγελματία δημοσιογράφο.

Στη σημερινή συνάντηση που είχαν σήμερα η Ομοσπονδία και οι πρόεδροι των Ενώσεων-μελών της με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υφυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο, συζήτησαν το τελικό κείμενο της διάταξης, λίγο πριν την κατάθεσή του στη Βουλή.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Έλενα Ριζεάκου, ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Κυρούσης, η γενική γραμματέας, Μιμή Τουφεξή, ο οργανωτικός γραμματέας, Νίκος Συνοδινός, η αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Άρια Αγάτσα, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, Δημήτρης Χορταριάς, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ, Κυριάκος Κορτέσης, ο ταμίας της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε Κώστας Γκιάστας, ενώ η ΕΣΗΕΜ-Θ και η ΕΣΠΗΤ εκπροσωπήθηκαν από την ΠΟΕΣΥ.

Η ΠΟΕΣΥ συνεχίζει την προσπάθειά της για την θεσμική κατοχύρωση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και την διασφάλιση και επαύξηση των θέσεων εργασίας των συναδέλφων.

Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος συναντάται με το προεδρείο της ΠΟΕΣΥ, Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η Γαλλία ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία στη Μεσόγειο - https://t.co/fYISCtqpAv -

  • Βαρύ κλίμα μετά την επικοινωνία Μητσοτάκη-Τσίπρα - https://t.co/YRP4CVIPJP -

  • Κορωνοϊός-Λάρισα: Κατέληξε μια 81χρονη, διασωληνώθηκε 27χρονη γιατρός - https://t.co/1HI6dMvuud -

"Αλιεύοντας" την είδηση