Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Τέσσερις νέοι τύποι πρακτορείων από τον ΟΠΑΠ
Τέσσερις νέοι τύποι πρακτορείων από τον ΟΠΑΠ

Τέσσερις νέοι τύποι πρακτορείων από τον ΟΠΑΠ

Aλλάζει δραστικά το δίκτυο παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων του ΟΠΑΠ. Μία σειρά πρακτορείων του θα καταστούν χώροι υγειονομικού ενδιαφέροντος, με στόχο την τόνωση της συνάθροισης, ενώ ακόμη προβλέπεται η δημιουργία ενός νέου τύπου καταστημάτων, όπου θα παίζεται αποκλειστικά το παίγνιο Bingo Lotto.

Eιδικότερα, με βάση τον νέο κανονισμό που ενέκρινε η Επιτροπή Εποπτείας & Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ θα επιτρέπεται πλέον η παροχή υπηρεσιών πληρωμών (π.χ. τηλεφωνίας, ύδρευσης κ.λπ.), ταχυδρομικών υπηρεσιών (π.χ. ταχυμεταφορών) ακόμη και υπηρεσίες δικτύου ιδρυμάτων πληρωμών και ηλεκτρονικού χρήματος. Παράλληλα, ορισμένα πρακτορεία, με στόχο την τόνωση της κίνησης, θα επιτραπεί η μετατροπή τους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου θα επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ μέχρι αλκοολικού βαθμού 15%, ροφημάτων και συσκευασμένων τροφίμων.

Ειδικότερα, ο νέος κανονισμός που παρουσίασε η ΕΕΕΠ, προβλέπει τη δημιουργία τεσσάρων κατηγοριών καταστημάτων τυχερών παιγνίων ΟΠΑΠ:

1. Καταστήματα τύπου Α΄. Eίναι τα παραδοσιακά πρακτορεία του ΟΠΑΠ, στα οποία δεν θα προστεθούν, είτε κατ’ επιλογή του ιδιοκτήτη τους είτε εξ ανάγκης (π.χ. λόγω χώρου), παιγνιομηχανές VLTs. Τα σημεία αυτά που η ΕΕΕΠ ονομάζει καταστήματα τύπου Α΄, θα καταστούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και θα μπορούν να προσφέρουν τις πρόσθετες υπηρεσίες πληρωμών. Η διοίκηση του ΟΠΑΠ επιχειρεί με τον τρόπο αυτό να ενισχύει τη βιωσιμότητα των καταστημάτων.

2. Καταστήματα τύπου Β΄. Πρόκειται για τα παραδοσιακά πρακτορεία του ΟΠΑΠ, στα οποία όμως θα προστεθούν μέχρι τρεις -όπως προβλέπει η σημερινή νομοθεσία- παιγνιομηχανές VLTs. Τα καταστήματα αυτά παραμένουν αμιγείς χώροι διεξαγωγής τυχερών παιγνίων.

3. Καταστήματα τύπου Γ΄. Πρόκειται για τον νέο τύπο καταστημάτων που θα ονομάζονται Bingo Halls. Στα καταστήματα αυτά, ελάχιστου εμβαδού τ.μ. θα παίζεται το παιχνίδι Bingo Lotto, τα δικαιώματα του οποίου διαθέτει από το 2000 ο ΟΠΑΠ. Ο κανονισμός ορίζει ότι είναι καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς ωστόσο να δίδονται περισσότερες λεπτομέρειες, δεδομένου ότι δεν έχει ακόμη εκδοθεί ο κανονισμός διενέργειας του παιγνίου.

4. Καταστήματα τύπου ΣΤ΄. Αφορά τα γνωστά πλέον καταστήματα Play, στα οποία θα φιλοξενηθούν κυρίως οι παιγνιομηχανές VLTs. Κάθε κατάστημα θα διαθέτει 25 VLTs, ενώ παράλληλα θα μπορούν να διεξαχθούν και τα παραδοσιακά παίγνια του ΟΠΑΠ.

Σε όλες τις κατηγορίες των καταστημάτων, το ορίζεται από 09.00 έως 00.00, εκτός από τα καταστήματα τύπου ΣΤ΄, που μπορούν να λειτουργούν μέχρι της 02.00. Η ελάχιστη μεταξύ τους απόσταση για κάθε τύπο καταστήματος ορίζεται στα 200 με εξαίρεση τα Bingo Halls, όπου η μεταξύ τους απόσταση ορίζεται στα 500 μέτρα.

Οι νέες ρυθμίσεις, πάντως, μπορεί ν’ αλλάξουν σύντομα στο μέλλον, καθώς η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί την αλλαγή του πολυνόμου 4002/2011, που καθόρισε το νέο πλαίσιο λειτουργίας των VLTs. Παράλληλα, δεν αποκλείεται στο νέο θεσμικό πλαίσιο να ξεκαθαρίσει το τοπίο στον διαδικτυακό στοιχηματισμό, ο οποίος σήμερα σε μεγάλο βαθμό λειτουργεί ή στα όρια της νομιμότητας ή σε καθεστώς πλήρους παρανομίας. Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, η ΕΕΕΠ γνωστοποίησε ότι άλλοι 74 ιστοσελίδες παροχής παράνομων υπηρεσιών τυχερών παιγνίων προστέθηκαν στη «μαύρη» λίστα της Επιτροπής. Η λίστα αυτή φιλοξενεί όλους τους δικτυακούς τόπους που παρέχουν εντελώς παράνομα υπηρεσίες σε Ελληνες παίκτες στο Διαδίκτυο. Συνολικά η ΕΕΕΠ έχει εντοπίσει πάνω από 924 ιστοσελίδες παροχής παράνομων τυχερών παιγνίων και ο αριθμός αναμένεται ν’ αυξηθεί περαιτέρω.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση