Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Τέλος η απεργία διαρκείας στη ΒΙΣ
Τέλος η απεργία διαρκείας στη ΒΙΣ

Τέλος η απεργία διαρκείας στη ΒΙΣ

Tέρμα βάζουν στην απεργία διαρκείας στη οι , με κατά πλειοψηφία της έκτακτης γενικής συνέλευσής τους που έγινε σήμερα και από αύριο Τετάρτη, επιστρέφουν στην εργασία τους, μετά από 56 ημέρες κινητοποιήσεων και χωρίς η εταιρία να έχει πάρει πίσω τις 31 απολύσεις των εργαζομένων στο Τμήμα Χαρτοποιΐας που κλείνει.

Χθες στη , έσπασαν την απεργία 20 που αποφάσισαν να πιάσουν δουλειά, μετά τις πολυήμερες κινητοποιήσεις, που αποτέλεσε στοιχείο έντασης στη σημερινή έκτακτη , ωστόσο τα πνεύματα ηρέμησαν σχετικά νωρίς.

Επί 152 ψηφισάντων, οι 80 ψήφισαν να λήξει ο απεργιακός αγώνας και οι 69 να συνεχιστεί, ενώ τρία ήταν λευκά.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι εργαζόμενοι στη ΒΙΣ, μετά από 56 μέρες αγώνα, από αύριο Τετάρτη επιστρέφουν στα πόστα τους και οι μηχανές του εργοστασίου θα πάρουν ξανά μπροστά, καθώς είχαν σταματήσει από τις 30 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι αιτία των κινητοποιήσεων ήταν η πρόθεση της εταιρίας να απολύσει 31 εργαζόμενους μέχρι τέλος του έτους (οκτώ απολύθηκαν ήδη), από το τμήμα Χαρτοποιΐας, που κλείνει, ενώ οι εργαζόμενοι ζητούσαν οι συνάδελφοί τους να ενσωματωθούν στο προσωπικό του τμήματος κυτιοποιΐας, που παραμένει σε λειτουργία και να μη μείνουν στο δρόμο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/DIb9ZDTZPE -

  • Τελευταίος ύπνος για 25χρονο στο Βόλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/zUjCfM8Q51 -

  • Στο Νοσοκομείο 4 άτομα μετά από #τροχαίο στον περιφερειακό #τροχαίο - https://t.co/PDDmRA6Eww -

"Αλιεύοντας" την είδηση