Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Τέλος η απεργία διαρκείας στη ΒΙΣ
Τέλος η απεργία διαρκείας στη ΒΙΣ

Τέλος η απεργία διαρκείας στη ΒΙΣ

Tέρμα βάζουν στην διαρκείας στη οι , με κατά πλειοψηφία απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσής τους που έγινε σήμερα και από αύριο Τετάρτη, επιστρέφουν στην εργασία τους, μετά από 56 ημέρες κινητοποιήσεων και χωρίς η εταιρία να έχει πάρει πίσω τις 31 απολύσεις των εργαζομένων στο Τμήμα Χαρτοποιΐας που κλείνει.

Χθες στη , έσπασαν την 20 που αποφάσισαν να πιάσουν δουλειά, μετά τις πολυήμερες , που αποτέλεσε στοιχείο έντασης στη σημερινή έκτακτη , ωστόσο τα πνεύματα ηρέμησαν σχετικά νωρίς.

Επί 152 ψηφισάντων, οι 80 ψήφισαν να λήξει ο απεργιακός αγώνας και οι 69 να συνεχιστεί, ενώ τρία ήταν λευκά.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι εργαζόμενοι στη ΒΙΣ, μετά από 56 μέρες αγώνα, από αύριο Τετάρτη επιστρέφουν στα πόστα τους και οι μηχανές του εργοστασίου θα πάρουν ξανά μπροστά, καθώς είχαν σταματήσει από τις 30 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι αιτία των κινητοποιήσεων ήταν η πρόθεση της εταιρίας να απολύσει 31 εργαζόμε μέχρι τέλος του έτους (οκτώ απολύθηκαν ήδη), από το τμήμα Χαρτοποιΐας, που κλείνει, ενώ οι εργαζόμενοι ζητούσαν οι συνάδελφοί τους να ενσωματωθούν στο προσωπικό του τμήματος κυτιοποιΐας, που παραμένει σε λειτουργία και να μη μείνουν στο δρόμο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση