Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » ΤΕΕ:Να επανέλθουν οι μηχανικοί στη ρύθμιση μέσω αιτήσεων θεραπείας
ΤΕΕ:Να επανέλθουν οι μηχανικοί στη ρύθμιση μέσω αιτήσεων θεραπείας

ΤΕΕ:Να επανέλθουν οι μηχανικοί στη ρύθμιση μέσω αιτήσεων θεραπείας

Επιστολή για τους μηχανικούς που μένουν εκτός ρύθμισης ΕΤΑΑ – ΤΣΜ απέστειλε το Τ ς προς τον πρόεδρο ΕΤΑΑ Στυλιανό Πλιάκη και τον αναπληρωτή πρόεδρο ΕΤΑΑ ΤΣΜ Θ. Βασιλείου.

Χαρακτηριστικά στην επιστολή αναφέρεται: «Λόγω της ς των τραπεζών και των capitals controls που επιβλήθηκαν στη συνέχεια, πολλοί συνάδελφοι που ήταν στη ρύθμιση του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ δεν κατάφεραν να καταβάλλουν τη δόση του Ιουνίου.

Όπως γνωρίζετε, στις 30 Ιουνίου λόγω των εξελίξεων ήταν αδύνατο σε κάθε πολίτη να προχωρήσει σε οποιαδήποτε συναλλαγή με τις τράπεζες.
Επίσης θα γνωρίζετε και εσείς ότι τόσο στο Δημόσιο Τομέα (Εφορία κλπ) όσο και στα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία, είχαν αναστείλει τη δόση του Ιουνίου για να μην χαθούν οι ρυθμίσεις των οφειλομένων.

Σε αντίθεση, το ΕΤΑΑ- ΤΣΜΕΔΕ προφανώς δεν έλαβε τις απαιτούμενες αποφάσεις για αναστολή με οι συνάδελφοι μας, να απολέσουν τη ρύθμιση, παρότι είχαν καταβάλλει δύο τον επόμενο μήνα, δηλαδή τον Ιούλιο.

Για τη ακρίβεια των όσων σας μεταφέρουμε, διαπιστώσαμε μετά από συναδέλφων ότι ίσχυσαν τα προαπαιτούμενα της εγκυκλίου για τη ρύθμιση που όριζαν ότι δικαίωμα παραμονής στο σύστημα είχαν όσοι είχαν καταβάλλει επί 8μηνο κανονικά τις τους, ώστε να έχουν δικαίωμα να απολέσουν μια δόση.

Οι συνάδελφοι λοιπόν που είχαν ενταχθεί σε καθεστώς ρύθμισης από το Νοέμβριο και μετά, χάνοντας τη δόση του Ιουνίου, τέθηκαν αυτόματα εκτός από το ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ.

Οι συνάδελφοι μας ωστόσο κατέβαλαν διπλή δόση τον Ιούλιο, ώστε να είναι συνεπείς στη ρύθμιση που είχαν.

Τελικά αυτό έχει ως να μην έχουν δικαίωμα να εκδώσουν ασφαλιστική ενημερότητα λόγω οφειλών και πρέπει να πληρώσουν το σύνολο των χρεών τους για να μπορέσουν να εκδώσουν άδειες, ενώ παράλληλα αποκλείονται από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

Στο μεταξύ, ενώ είχαμε πληροφορίες ότι το ταμείο μας έχει αντιληφθεί το πρόβλημα και την αδικία που έχει συντελεστεί απέναντι στους συναδέλφους εξαιτίας της αμέλειας να ανασταλεί η δόση του Ιουνίου και αυτή τη στιγμή για τυπικούς λόγους οι συνάδελφοι βρίσκονται εκτός ρύθμισης, δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το αν θα υπάρξει απόφαση για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Ζητούμε από τη διοίκηση του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ να επαναφέρει τους συναδέλφους στη ρύθμιση μέσω αιτήσεων θεραπείας για την επίλυση του τυπικού κωλύματος που έχει προκύψει και αναμένουμε άμεσα τις ενέργειες σας.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση