Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Το ΤΕΕ Μαγνησίας καλεί τους μηχανικούς να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις
Το ΤΕΕ Μαγνησίας καλεί τους μηχανικούς  να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Το ΤΕΕ Μαγνησίας καλεί τους μηχανικούς να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις

 

Συνάντηση για το συντονισμό των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων κατά των νέων ρυθμίσεων για το ασφαλιστικό που επιβαρύνουν υπέρμετρα το σύνολο των ασφαλισμένων και οδηγούν σε κατάρρευση το ασφαλιστικό σύστημα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 11 Μαΐου στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας, στην Αθήνα.

 Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στην των εκπροσώπων των επιστημονικών φορέων της χώρας, όπου τόνισαν ότι η κυβέρνηση μέσα σε 4 μόλις μήνες λειτουργίας του ΕΦΚΑ έρχεται και αυξάνει έως 61% τις , επιβαρύνοντας αυτούς που υποτίθεται ότι θα ευνοούσε το , δηλαδή τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.

 Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων της χώρας είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιβάλλει ασφαλιστικές στα έξοδα των επαγγελματιών, μέσω της μη αναγνώρισης των ασφαλιστικών εισφορών του προηγούμενου έτους, δηλαδή σε εισόδημα που δεν υπάρχει!

Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκε ότι η Κυβέρνηση και οι πολιτικοί που χειρίστηκαν το Ασφαλιστικό όπως ο Πρωθυπουργός , οι Υπουργοί Γιώργος Κατρούγκαλος και Έφη Αχτσιόγλου, ο Υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος έχουν προσωπική ευθύνη για την αφαίμαξη του συνόλου της ελληνικής οικονομίας μέσα από το ασφαλιστικό. Προσωπική, ονομαστική, ευθύνη θα έχουν όσοι βουλευτές ψηφίσουν αυτά τα καταστροφικά .

 Οι εκπρόσωποι των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της χώρας με κοινή τους ανακοίνωσή «καλούν όλους τους επιστήμονες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμε να συμμετέχουν δυναμικά στη γενική απεργία της Τετάρτης 17 Μαΐου 2017, κατά των νέων μέτρων της κυβέρνησης.

 Η συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τετάρτης 17/5 θα είναι η δυναμική απάντηση του συνόλου της κοινωνίας στα καταστροφικά . Αλλά οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της χώρας θα δώσουν και ακόμη μία μάχη: θα γίνει κάθε απαραίτητη νομική , σε κάθε βαθμό της δικαιοσύνης, για την ακύρωση αυτών των παράλογων και ανεφάρμοστων μέτρων».

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας με απόφασή της καλεί όλα τα μέλη του τοπικού τμήματος να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης 17ης Μαΐου 2017 που έχουν προκηρυχθεί από τους φορείς, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους, στα επερχόμενα νέα σκληρά μέτρα που ψηφίζει μέσω του 4ου Μνημονίου η Κυβέρνηση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση