Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » “Ταφόπλακα” η μη αναπροσαρμογή του ΕΦΚΑ στον καπνό για τους περιπτερούχους
“Ταφόπλακα”  η μη αναπροσαρμογή του ΕΦΚΑ στον καπνό για τους  περιπτερούχους

“Ταφόπλακα” η μη αναπροσαρμογή του ΕΦΚΑ στον καπνό για τους περιπτερούχους

«Ταφόπλακα» για τον κλάδο των περιπτερούχων αποτελεί ο Α και για τον λόγο αυτό ζητούν την αναπροσαρμογή του ΕΦΚ. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιπτερούχων Βασ. Τόπας  έκανε λόγο για «πολιτικό παιχνίδι» που παίζεται,  τονίζοντας ότι πρόκειται για την όγδοη που παίρνουν και καπνός.

Ο Τόπας ανέφερε ότι από τα 45.000 περίπτερα πανελλαδικά λειτουργούν  μόλις 18.000 και δεδομένων των νέων μέτρων, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι θα μειωθούν στα  10.000 περίπτερα  .

«Στη έχουν φτάσει να είμαστε οκτώ στη Ν.Ιωνία και 20 στο Βόλο. Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Δεν καταλαβαίνουν ότι η δεν έρχεται με αυτά τα και τους φόρους» διερωτήθηκε και σημείωσε ότι οι ο πάγιος φόρος κατανάλωσης που επιβαρύνει τον λεπτοκομμένο καπνό θα αυξηθεί από τα 156,70 ευρώ  στα 170 ευρώ/ κιλό κι ο αναλογικός φόρος θα αυξηθεί από 20% στο 26% της λιανικής τιμής πώλησης.

Ο κ. Τόπας  είπε ακόμη:  «Πρόσφατα ήμουν στη Θεσσαλονίκη. Όταν υπάρχουν προς πώληση επώνυμα πακέτα τσιγάρων και καπνού από τη Βουλγαρία και το εξωτερικό σε πολύ χαμηλότερες , κάτι πρέπει να γίνει. Να παρέμβει ο Εισαγγελέας».

Μάλιστα, επισήμανε ότι η Ε.Ε. από το 2010 έχει δώσει προθεσμίες σε έξι χώρες, μεταξύ αυτών και στην για αναπροσαρμογή σε χαμηλή του καπνού, κάτι το οποίο ακόμη και σήμερα δεν έχει γίνει και πρόσθεσε: «Έχουμε οργανωθεί και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Πρόκειται για «πολιτικό παιχνίδι». Δεν θέλουν όλοι να μας βοηθήσουν. Μέσα στις επόμενες ημέρες έχει προγραμματιστεί συνάντηση στην Αθήνα με την υφυπουργό Οικονομικών, , προκειμένου να της τεθεί το ζήτημα της αναπροσαρμογής του ΕΦΚ στον καπνό”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση