Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » “Ταφόπλακα” η μη αναπροσαρμογή του ΕΦΚΑ στον καπνό για τους περιπτερούχους
“Ταφόπλακα”  η μη αναπροσαρμογή του ΕΦΚΑ στον καπνό για τους  περιπτερούχους

“Ταφόπλακα” η μη αναπροσαρμογή του ΕΦΚΑ στον καπνό για τους περιπτερούχους

«Ταφόπλακα» για τον κλάδο των περιπτερούχων αποτελεί ο ΕΦΚΑ και για τον λόγο αυτό ζητούν την αναπροσαρμογή του ΕΦΚ. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιπτερούχων Βασ. Τόπας  έκανε λόγο για «πολιτικό παιχνίδι» που παίζεται,  τονίζοντας ότι πρόκειται για την όγδοη που παίρνουν τσιγάρα και καπνός.

Ο Τόπας ανέφερε ότι από τα 45.000 πανελλαδικά λειτουργούν  μόλις 18.000 και δεδομένων των νέων μέτρων, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι θα μειωθούν στα  10.000 περίπτερα  .

«Στη Μαγνησία έχουν φτάσει να είμαστε οκτώ στη .Ιωνία και 20 στο Βόλο. Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Δεν καταλαβαίνουν ότι η ανάπτυξη δεν έρχεται με αυτά τα μέτρα και τους φόρους» διερωτήθηκε και σημείωσε ότι οι ο πάγιος φόρος κατανάλωσης που επιβαρύνει τον λεπτοκομμένο καπνό θα αυξηθεί από τα 156,70 ευρώ  στα 170 ευρώ/ κιλό κι ο αναλογικός φόρος θα αυξηθεί από 20% στο 26% της λιανικής τιμής πώλησης.

Ο κ. Τόπας  είπε ακόμη:  «Πρόσφατα ήμουν στη . Όταν υπάρχουν προς πώληση επώνυμα πακέτα τσιγάρων και καπνού από τη Βουλγαρία και το εξωτερικό σε πολύ χαμηλότερες , κάτι πρέπει να γίνει. α παρέμβει ο Εισαγγελέας».

Μάλιστα, επισήμανε ότι η από το 2010 έχει δώσει προθεσμίες σε έξι χώρες, μεταξύ αυτών και στην για αναπροσαρμογή σε χαμηλή του καπνού, κάτι το οποίο ακόμη και σήμερα δεν έχει γίνει και πρόσθεσε: «Έχουμε οργανωθεί και στο . Πρόκειται για «πολιτικό παιχνίδι». Δεν θέλουν όλοι να μας βοηθήσουν. Μέσα στις επόμενες ημέρες έχει προγραμματιστεί συνάντηση στην Αθήνα με την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, προκειμένου να της τεθεί το ζήτημα της αναπροσαρμογής του ΕΦΚ στον καπνό”.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση