Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Tα Σωματεία καλεί η ΠΑΣΕΒΕ για το ασφαλιστικό
Tα Σωματεία καλεί η ΠΑΣΕΒΕ για το ασφαλιστικό

Tα Σωματεία καλεί η ΠΑΣΕΒΕ για το ασφαλιστικό

Τ πρωτοβάθμι Σωματεία Επαγγελματιών, και Εμπόρων ς, καλεί σε σύσκεψη η ραμματεία της , μεθαύριο Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, στις 18.30, στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών, για να συντονίζει τον αγώνα ενάντια στο ασφαλιστικό.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα, μέλη της ΠΑΣΕΒΕ, κατήγγειλαν τη διοίκηση της ΟΕΒΕΜ, διότι δεν τους παραχώρησε την αίθουσα για να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη.

Όπως ανέφεραν τα μέλη της ΠΑΣΕΒΕ Δημήτρης Αδραχτάς, μέλος του Δ.Σ. των Ιδιοκτητών Ταξί και Μάνθος Κοντάκης, του Δ.Σ. των υδραυλικών, στη σύσκεψη που θα γίνει, θα συζητηθούν οι εξελίξεις και θα σχεδιαστεί κλιμάκωση της ς, για την της απεργίας, την ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού νόμου στη Βουλή.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ. των συνταξιούχων -ΤΑΕ Θανάσης Κοντονίνας, που τόνισε ότι όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία 80 χρόνια με την κοινωνική ασφάλιση θα καταργηθούν, ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι θέμα μόνο των συνταξιούχων, αλλά και των εργαζόμενων επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών.

Σύμφωνα με τα μέλη της ΠΑΣΕΒΕ, με το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, με βάση το εισόδημα και τα δραστικά μέτρα αναπλήρωσης, η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων οδηγείται σε συντάξεις πείνας και κοινωνικές παροχές …ασπιρίνης.

Οι αυτοαπασχολούμενοι, καλούν τους ΕΒΕ να δώσουν μαζική και δυναμική απάντηση στην επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα και όλοι μαζί, με τα Σωματεία και τις Επιτροπές Αγώνα σε κάθε κλάδο και γειτονιά να δημιουργήσουν εστίες αντίστασης και να δυναμώσουν την κοινή δράση και τη συμμαχία με όλα τα λαϊκά στρώματα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση