Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Tα προβλήματα καθαριότητας παραμένουν μαζί με τις τεράστιες ελλείψεις στα σχολεία
Tα προβλήματα καθαριότητας παραμένουν μαζί με τις τεράστιες ελλείψεις  στα σχολεία

Tα προβλήματα καθαριότητας παραμένουν μαζί με τις τεράστιες ελλείψεις στα σχολεία

Η διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. ς επισημ;ίνει, ότι ενόψει της νέας ς χρονιάς, τα προτα ς παραμένουν μαζί με τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία.

Ότι με τα μπαλώματα που κάνουν κυβέρνηση και δήμοι δεν λύνονται τα προτα της ς στη βάση των πραγματικών αναγκών, καθώς δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία αρχές Σεπτέμβρη και μάλιστα με ενδεχόμενο νέο κύμα πανδημίας.

Συνεχίζεται η ίδια απαράδεχτη λογική και το μοίρασμα της φτώχειας και της ανεργίας  που αποφάσισε να κάνει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων. Η κυβέρνηση ενώ καμώνεται ότι αυξάνει το προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία (κατά 13 εργαζόμενους πανελλαδικά) για την νέα χρονιά 2022-2023, προχωράει περαιτέρω στην εφαρμογή της μερικής απασχόλησης.

Στην ιδία κατεύθυνση με την ίδια λογική είναι και η δημοτική αρχή του Βόλου που αποφάσισε να μοιράσει την φτώχια σε περισσότερους εργαζόμενους καθαριότητας στα δημόσια σχολεία επιλέγοντας να συνεχίσει την προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες καθαρισμού σχολικών μονάδων όπως και πέρσι σε 155 εργαζόμενους για την σχολική χρονιά 2021-2022 με την κατάργηση της πλήρους απασχόλησης που υπήρχε το 2020-2021 και εφαρμόζοντας στο σύνολο των εργαζομένων την μερική απασχόληση ( σε 83 εργαζόμενους – με 5,5 ώρες και 72 – με 3 ώρες ), μειώνοντας στην ουσία τον μισθό και το ένσημο κατά 20% και καταργώντας την εφαρμογή της σύμβασης στους ΟΤΑ με πλήρη απασχόληση και 6,5 ώρες εργασίας που προβλέπονταν πριν 2 χρόνια.

Η μόνη ρεαλιστική απάντηση σήμερα, τόσο στο πρόβλημα της επαρκούς καθαριότητας των σχολείων, εκεί που θα βρίσκονται δηλαδή ξανά από τον Σεπτέμβρη χιλιάδες μαθητές εν μέσω πανδημίας όσο και για τις εργασιακές σχέσεις των σχολικών καθαριστριών, είναι η άμεση μονιμοποίηση τους σε όλα τα σχολεία, με πλήρη απασχόληση.

Απαιτούν άμεσα:

  • Ανανέωση όλων των συμβάσεων με πλήρη εργασία, χωρίς τα 3ωρα της μερικής απασχόλησης, για όλους τους εργαζόμενους.

  • Πρόσληψη επιπλέον προσωπικού με πλήρη εργασία.

  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε μόνιμη απασχόληση, χωρίς όρους, προϋποθέσεις και αποκλεισμούς εργαζόμενων.

Η διοίκηση του Σωματείου αποφάσισε ξανά να βοηθήσει τους συναδέλφους στη συμπλήρωση και την υποβολή της αίτησης, γνωρίζοντας από την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων, τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι συνάδελφοι της καθαριότητας στο να συμπληρώσουν σωστά και να υποβάλουν την αίτηση ηλεκτρονικά στη διεύθυνση των δήμων.

ια αυτό το λόγο,.

Όσοι επιθυμούν και έχουν ανάγκη, μπορούν να έρχονται στο γραφείο του Σωματείου Τροφίμων & Ποτών νομού Μαγνησίας που βρίσκεται στην οδό Μακρυνίτσης αρ. 27 (30 μέτρα πάνω από το Εργατικό Κέντρο Βόλου): από την Τρίτη 2 μέχρι και την Πέμπτη 4 Αύγουστου το πρωί από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 12:00 μ. 

Οι συναδέλφισσες-φοι που εργάζονται στα σχολεία να προμηθευτούν:

Πιστοποιητικό, απόδειξης εμπειρίας.

ια την απόδειξη της εμπειρίας απαιτείται βεβαίωση του χρόνου εμπειρίας από την οικεία υπηρεσία (σχολική επιτροπή) όπου και απασχολήθηκαν.

Για την καλύτερη ενημέρωση και πληροφορίες, στα τηλέφωνα: 6989478283 και 6944862873

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση