Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ παρουσιάστηκαν στο Βελεστίνο
Τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ παρουσιάστηκαν στο Βελεστίνο

Τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ παρουσιάστηκαν στο Βελεστίνο

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα τέσσερα νέα προγράμματα που προκηρύχθηκαν στα πλαίσια του 2014 – 2020 είχαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, άνεργοι και πτυχιούχοι του Δήμου Ρήγα Φεραίου, σε ειδική ημερίδα που διοργάνωσε το Μαγνησίας στο Δημαρχείο Ρ. Φεραίου την Πέμπτη 14 Απριλίου.

Το Μαγνησίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελευθέρων Επαγγελματιών Δήμου Ρ. Φεραίου, ενημέρωσαν τους της περιοχής αλλά και όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν επαγγελματική δραστηριότητα για τις ευκαιρίες που δίνει το πλαίσιο της πέμπτης προγραμματικής περιόδου. Παρόντες στην ημερίδα ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, ο β' αρόεδρος Κώστας Χαλύφας, ο Βασίλης Ζαχείλας, ο πρόεδρος της ΕΑΕΜ κ. Βασίλης , ο πρόεδρος του Μεταποιητικού τμήματος Μιχάλης Σπανός, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας και μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου, κ. Γρηγόρης Μαντάς και το μέλος του ΔΣ Δημήτρης Μαραγιάννης.

Παραβρέθηκε, επίσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Δήμου Ρ. Φεραίου Γιώργος Καλαμπακιώτης και ο αντιπρόεδρος και μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Κώστας Σαράντης, καθώς επίσης και οι τοπικοί σύμβουλοι του ΔΔ Βελεστίνου Γιώργος Παπατόλιας και Χρήστος Κολοκοτρώνης.

Την παρουσίαση των προγραμμάτων ανέλαβε ο Οικονομικός Διευθυντής της ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδος Παναγιώτης Βενετσάνος μαζί με τα στελέχη της ΑΕΔΕΠ Γιούλη Ψυρρή, Βαγγέλη Κατσαούνη και Χρήστο Παπάζογλου.

Ο κ. Βενετσάνος σημείωσε μεταξύ άλλων πως η καινοτομία των νέων προσκλήσεων του 2014 – 2020 είναι η ηλεκτρονική των υποβαλλόμενων προτάσεων.

Τα τέσσερα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 είναι τα εξής: «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές», «Ενίσχυση τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών», «Νεοφυής επιχειρηματικότητα», «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Να σημειωθεί ότι η του Επιμελητηρίου σε συνεννόηση με τον Σύλλογο Ελευθέρων Επαγγελματιών του Δήμου Ρήγα Φεραίου θα διοργανώσει σύντομα συνάντηση στο Βελεστίνο, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα που τους απασχολούν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση