Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Τ. Θεοδωρικάκος: Περίπου 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε άδεια ειδικού σκοπού
Τ. Θεοδωρικάκος: Περίπου 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε άδεια ειδικού σκοπού

Τ. Θεοδωρικάκος: Περίπου 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε άδεια ειδικού σκοπού

Περίπου 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν κάνει χρήση της άδειας ειδικού σκοπού και ο αριθμός αυξάνεται, ανέφερε ο , Τάκης Θεοδωρικάκος, σχετικά με την εικόνα που διαμορφώνεται στο Δημόσιο, εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού στη χ.

Οι δήμοι έχουν δικαίωμα να προσλάβουν κατά παρέκκλιση υπαλλήλους για τέσσερις μήνες προκειμένου να αντιμετωπίσουν την , πρόσθεσε ο υπουργός.

Οπως ανακοίνωσε ακόμη, σε μέσω διαδικτύου, εντός της ημέρας θα δημοσιευτεί Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την ειδική άδεια απουσίας στο δημόσιο.

Αφορά όσους έχουν (αρρύθμιστο διαβήτη, καρκίνο, ΧΑΠ κ.α.) ή είναι ανοσοκατασταλμένοι. Ο κ. Θεοδωρικάκος δεσμεύτηκε ότι έχει εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη λειτουργία της αυτοδιοίκησης και για αυτό το σκοπό έχει δωθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Κάθε υπουργείο έχει εκπονήσει έκτακτης ανάγκης έτσι ώστε, εφόσον χρειαστεί να μπορεί να λειτουργήσει με το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας.

Επιπλέον όπως ανακοινώθηκε:

  • Οι προθεσμίες του δημοσίου όπως οι διοικητικές προσφυγές μετατίθενται κατά 2 μήνες.
  • Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν μέσω τηλεφώνου με τις υπηρεσίες και μόνο κατόπιν ραντεβού να προσέρχονται αυτοπροσώπως εφόσον κρίνεται απαραίτητο
  • Ενισχύεται το πρόγραμμα βοήθεια στο με τους εργαζόμενους από τα Η και τους παιδικούς σταθμούς που έχουν κλείσει
  • Η στους δήμους θα πρέπει να πραγματοποιείται σε δύο βάρδιες

 

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση