Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Σύσκεψη από εκπροσώπους σωματείων του Βόλου για τον αγωνιστικό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς
Σύσκεψη από εκπροσώπους σωματείων του Βόλου για τον αγωνιστικό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Σύσκεψη από εκπροσώπους σωματείων του Βόλου για τον αγωνιστικό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Σύσκεψη από εκπροσώπους σωματείων του Βόλου με θέμα τον αγωνιστικό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στον προαύλιο χώρο του Μεταξουργείου.
Μέσα από τις ομιλίες των συνδικαλιστών εκφράστηκε η διάθεση για την οργάνωση της πάλης των συνδικάτων ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα που σχεδιάζει η κυβέρνηση, επιδιώκοντας να επιβάλει αντεργατικές ρυθμίσεις – τομές που ανατρέπουν στην κυριολεξία ό,τι έχει απομείνει από εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις.
Αποφασίστηκε ο απεργιακός εορτασμός της Πρωτομαγιάς με το περιεχόμενο και τα συνθήματα που αντικατοπτρίζουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Την εισήγηση έκανε ο Κώστας Στεργίου πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου “Μήτσος Παπαρήγας” όπου τόνισε: “135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την καθιέρωση με νόμο του 8ωρου στην Ελλάδα, μια κατάκτηση που για να κατοχυρωθεί χρειάστηκαν ποτάμια αίματος και σκληροί αγώνες της τάξης μας, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να το καταργήσει. α φέρει νόμο για την επιβολή της 10ωρης εργασίας και την κατάργηση αμοιβής των υπερωριών, ρυθμίσεις για τη διεύρυνση της ευελιξίας.
Η κατάργηση του 8ωρου, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της Κυριακής – αργίας για περισσότερους κλάδους καθώς και βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων αποτελούν κορυφαίο χτύπημα στα δικαιώματά μας και στον ίδιο το σκοπό της ύπαρξης και της δράσης των συνδικάτων.
 Πρέπει να σημάνει σε όλα τα σωματεία, σε όλη την εργατική τάξη. Η αυτού του νομοσχεδίου είναι αιτία πολέμου. Παίρνουμε την υπόθεση της προετοιμασίας της απεργίας στα χέρια μας, δεν είναι υπόθεση καμίας κυβέρνησης και κανενός νόμου. Προτείνουμε στα συνδικάτα η Πρωτομαγιά να εορταστεί με απεργία στις 6 Μάη.
Είναι αρκετός χρόνος για να προετοιμαστεί καλά, να οργανωθούν πολλές σε χώρους δουλειάς, να οργανωθεί καλά η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή συγκέντρωση”.
Τοποθετήσεις στη έγιναν από τους:
Έυη Καρυδάκη πρόεδρο του κλαδικού Συνδικάτου ΟΤΑ Μαγνησίας όπου ανάφερε για τα σχέδια ιδιωτικοποίησης μιας σειράς δημοτικών υπηρεσιών και το τι σημαίνει αυτό για τους δημότες.
ιώργο Ρούσσα πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ όπου μίλησε για τις ευθύνες της κυβέρνησης στην Υγεία, για την καθυστέρηση των εμβολιασμών συνταξιούχων και την ταλαιπωρία ς στα απομακρυσμένα Κέντρα Υγείας του νομού.
Χρυσούλα  γραμματέα του συνδικάτου Μετάλλου που αναφέρθηκε στο σούπερ μνημόνιο των 36 δις από το πρόγραμμα Ανάκαμψης της Ε.Ε. και τις οδυνηρές συνέπειες που θα έχει αυτό για τους εργαζόμενους.
Ο Βασίλης Κυριακίδης φοιτητής της εωπονικής Σχολής μίλησε για τα κλειστά Πανεπιστήμια και τις συνέπειες του αντιεκπαιδευτικού νόμου του Υπουργείου Παιδείας
Ο Παναγιώτης Τσιτσιρίκης – πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπορο/υπαλλήλων έκανε αναφορά στις εργασιακές σχέσεις στο με αναστολές και κλειστά καταστήματα καθώς επίσης και για τις συνέπειες της πανδημίας στο κλάδο και την εκμετάλλευση των εργαζομένων από τους εργοδότες χάρη στα μέτρα της κυβέρνησης.
Όλοι τους στο κλείσιμο επισήμαναν την ανάγκη να γίνουν σε κάθε κλάδο συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις, εξορμήσεις με το κάλεσμα στην απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Μαΐου.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση