Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συνέχεια αγώνων καθαριστριών στην ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση
Συνέχεια αγώνων καθαριστριών στην ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση

Συνέχεια αγώνων καθαριστριών στην ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση

Tην Ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε το Σωματείο Καθαριστριών-Καθαριστών  Ν. Μαγνησίας  στο Ε.Κ.Β. την Παρασκευή  4/02/2019.

 

Στη Γ.Σ. τέθηκαν τα παρακάτω θέματα:

-Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός δράσης του 2018

-Έγκριση προϋπολογισμού του 2019

-Πρόγραμμα δράσης

-Διάφορα

Μετά την εισήγηση της διοίκησης που παρουσίασε η πρόεδρος Πλαγερά Μαρία, έγινε ουσιαστική συζήτηση με τα μελή του σωματείου για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στο κλάδο καθαριότητας.

Επισημάνθηκε η μεγάλη ανάγκη να συνεχίσουν την αγωνιστική δράση τους μαζί με τα ταξικά σωματεία και τους μαζικούς της πόλης, όπως έγινε τον περασμένο Νοέμβρη για την συνέχιση της σύμβασης εργασίας για τις καθαρίστριες στο , σύμβαση που τελικά υπογράφηκε για ακόμα ένα χρόνο. Πως η πραγματική συμπαράσταση και η αλληλεγγύη μεταξύ των σωματείων μπόρεσαν να ανατρέψουν της αντεργατικές αποφάσεις της πρυτανικής αρχής η οποία είχε σκοπό να προχωρήσει στην προκήρυξη διαγωνισμού και να ξανά μπουν οι εργολάβοι στη καθαριότητα του πανεπιστημίου.

 

Οι συχνές συνεδριάσεις του ΔΣ καθώς και οι Γενικές Συνελεύσεις, η αποφασιστικότητα των καθαριστριών και η απόλυτη συμμέτοχη στις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν,  έφεραν θετικά αποτελέσματα.

Από τα μέλη της Διοίκησης τονίστηκε ακόμη ότι η συμμετοχή των μελών του σωματείου στις πανελλαδικές και κλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις, στις Γενικές Συνελεύσεις είναι σημαντικές στην λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλοι οι της χς και μαζί μ΄αυτούς οι εργαζόμενοι του κλάδου καθαριότητας.

Στην συνέχεια έγινε διεξοδική συζήτηση για τις εργασιακές σχέσεις και τις των καθαριστριών στα δημόσια , στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο νοσοκομείο του Βόλου κ.ά., εργασιακές σχέσεις που τους ταλαιπωρούν για παρά πολλά χρόνια χωρίς να έχει δοθεί οριστική λύση με την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Στην συνέλευση παρευρέθηκε και αροσωπεία του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Μαγνησίας μαζί με την  που καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση γιατί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εργαζόταν σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου με ψευδές «πτυχίο», «πλαστό» τίτλο σπουδών ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, ενώ ήταν «απόφοιτη» της Ε΄ τάξης του δημοτικού.

Η ,  με συγκίνηση ευχαρίστησε το Δ.Σ. του σωματείου καθαριστριών/των όπως και όλους τους συναδέλφους και τα σωματεία που στάθηκαν αλληλέγγυα  δίπλα της για την αναίρεση της ποινής  και την αποφυλάκιση της μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση από τον Άρειο Πάγο που και αυτό ήταν αποτέλεσμα του αγώνα των σωματείων, των μαζικών φορέων.

Επίσης, για την συνέχεια της συμπαράστασης, πάρθηκε απόφαση να παραβρεθούν τα μέλη της Διοίκησης στην Αθήνα, στις 6 του Φλεβάρη που εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης της ποινής δεκαετούς κάθειρξης που είχε επιβληθεί στην καθαρίστρια.

Στο τέλος, το ΔΣ του Σωματείου επισήμανε ότι κάνεις δεν πρέπει να είναι μόνος του και αμέτοχος, αλλά όλοι μαζί, η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να διεκδικήσουμε και να παλέψουμε για να μην περάσει το ξήλωμα των εργατικών κατακτήσεων, των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων αλλά και το σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και  πολιτικών που προέρχονται από τις αποφάσεις της Ε.Ε., της Κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση