Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Καθημερινές στάσεις εργασίας στην εταιρεία «Λεβεντέρης»
Καθημερινές στάσεις εργασίας  στην εταιρεία  «Λεβεντέρης»

Καθημερινές στάσεις εργασίας στην εταιρεία «Λεβεντέρης»

Συνεχίζουν τις καθημερινές στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στην εταιρία «Λεβεντέρης» που χθες απέλυσε τρία άτομα ισχυριζόμενη ότι δεν υπάρχει αντικείμενο απασχόλησης και πρέπει να μειωθεί το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης.

Μεταξύ των απολυμένων είναι και ο μοναδικός ηλεκτρολόγος της επιχείρησης, ενώ ήδη οι εργαζόμενοι προσέφυγαν και στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Μάλιστα σήμερα είχαν και μία συνάντηση με την εργοδοσία η οποία όμως απέβη άκαρπη.

To EKB

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου καταγγέλλει την Εταιρία «ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ» για την απόφασή της να «αντισταθμίσει» τη «μείωση των παραγγελιών» και «το υψηλό κόστος λειτουργίας της», πετώντας στον δρόμο τρεις εργαζόμενους.

Το Ε.Κ. Βόλου καλεί την Εταιρία να ανακαλέσει την απόφασή της, ενώ στηρίζει αμέριστα τους τρεις απολυμένους, καθώς επίσης και τις όποιες αποφάσεις του Σωματείου, προκειμένου οι τρεις να επιστρέψουν στην εργασία τους.Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου

Η διοίκηση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», καταγγέλλει την εργοδοσία της βιομηχανίας Λεβεντέρη, η οποία προχώρησε προκλητικά σήμερα το πρωί, σε τρεις απολύσεις εργαζομένων. Η εταιρεία παρά τις συνεχείς πιέσεις από το Σωματείο και από το Συνδικάτο Μετάλλου να ανακαλέσει τις απολύσεις, αυτή επέμενε με αυταρχικό και προκλητικό τρόπο στην πραγματοποίησή τους.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι έχουν βιώσει στο πετσί τους για τέσσερα συνεχή χρόνια την εκ περιτροπής εργασία, η οποία για το 2016 ήταν για τους τέσσερις πρώτους μήνες μέχρι και τις 31 Απριλίου. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ομόφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, να προχωρήσουν σε 4ωρες επαναλαμβανόμενες καθημερινές στάσεις εργασίας από αύριο 31 Μαΐου, από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, με μοναδικό αίτημα την ανάκληση τω απολύσεων.

Το Συνδικάτο Μετάλλου στηρίζει την αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία της περιοχής μας, να καταδικάσουν τις απολύσεις και να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων.

Το Συνδικάτο Ηλεκτροτεχνιτών & Μισθωτών Ηλεκτρολόγων

Η διοίκηση του Συνδικάτου Ηλεκτροτεχνιτών & Μισθωτών Ηλεκτρολόγων Ν. Μαγνησίας καταγγέλλει τις τρεις απολύσεις συναδέλφων στο εργοστάσιο «ΛΕΒΕΝΤΕΡΗ», ανάμεσα στις οποίες και του μοναδικού Ηλεκτρολόγου.

Το γεγονός αυτό, πέρα από την ανάδειξη της εργοδοτικής κυνικότητας, δημιουργεί και μείζον πρόβλημα ασφάλειας για τους λοιπούς εργαζόμενους και τις εγκαταστάσεις, καθώς δεν υπάρχει άλλος συνάδελφος με αυτή την ειδικότητα στο εργοστάσιο.

Καλούμε την Εταιρία να ανακαλέσει άμεσα τις τρεις απολύσεις, αλλά και να αναλογισθεί την ευθύνη που εξ ολοκλήρου αναλαμβάνει, από δω και πέρα, για τις συνέπειες και τους κινδύνους που εγκυμονεί η έλλειψη ηλεκτρολόγου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση