Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συναντήσεις ΓΣΕΒΕΕ με Ι. Σταθάκη και Π. Σκουρλέτη
Συναντήσεις ΓΣΕΒΕΕ  με Ι. Σταθάκη και Π. Σκουρλέτη

Συναντήσεις ΓΣΕΒΕΕ με Ι. Σταθάκη και Π. Σκουρλέτη

Με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, I. Σταθάκη, συναντήθηκαν σήμερα το πρωί ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς και Γ. Ασμάτογλου, με θέμα το υπό διαβούλευση για τις κατηγορίες και το περιεχόμενο χρήσεων γης.

Σε ένα πολύ καλό κλίμα συνεργασίας, συζητήθηκαν οι τροποποιητικές προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ επί του Προεδρικού Διατάγματος, οι οποίες αφορούσαν, μεταξύ άλλων, στην των τ.μ. στην επιτρεπόμενη επιφάνεια δόμησης των φούρνων, την απαλοιφή των περιορισμών για τα τ.μ. των αναψυκτηρίων και εστιατορίων και συγκεκριμένες παρατηρήσεις σε όσα προβλέπει το Π.Δ. για τα Πρατήρια Παροχής Καυσίμων και Ενέργειας, για τα επαγγελματικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης και τα .

Ο υπουργός είδε θετικά τις παρατηρήσεις και προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ επί ορισμένων άρθρων του Προεδρικού Διατάγματος.

Με τον υπουργό Εσωτερικών

Εν τω μεταξύ, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της διοίκησης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων ς, παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργου Καββαθά, και του γενικού γραμματέα της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργου Κουράση με τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Σκουρλέτη, προκειμένου να συζητήσουν το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) – Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α. – Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας και άλλες διατάξεις».

Στη συνάντηση, η ΓΣΕΒΕΕ υπέβαλε τις προτάσεις της για το πολυνομοσχέδιο και πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 53 το οποίο αφορά στις οφειλών προς τους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού.

Η ΓΣΕΒΕΕ τόνισε, επίσης, ότι θα πρέπει να συμπεριληφθεί στη ρύθμιση ότι στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι ΟΤΑ με αποφάσεις τους κατήργησαν το δημοτικό τέλος του 2% και οι ίδιοι ανακάλεσαν την απόφασή τους αυτή, θα πρέπει οι υπόχρεοι «να απαλλάσσονται από την καταβολή του τέλους για το χρονικό διάστημα από της εκδόσεως της αποφάσεως και μέχρι την ανάκλησή της».
Επιπρόσθετα σύμφωνα με τις δυσμενέστατες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν και στο πλαίσιο της βοήθειας των επαγγελματιών του Κλάδου θα πρέπει να συμπεριληφθεί παράγραφος (τροποποίηση του Ν. 2539/1997) σύμφωνα με την οποία το τέλος επί των ακαθαρίστων για τα Κέντρα Διασκέδασης να ορίζεται σε ποσοστό ΜΕΧΡΙ 5% μετά από απόφαση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα:
Άρθρο 53
Ρυθμίσεις οφειλών προς Ο.Τ.Α. α' Βαθμού
Οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών, που έχουν βεβαιωθεί ή μη μέχρι και ένα (1) μήνα από τη δημοσίευση του παρόντος, μπορούν να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται, κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη προς την αρμόδια για είσπραξη υπηρεσία του οικείου δήμου ή του νομικού προσώπου αυτού, με απαλλαγή από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής και από πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή μη καταβολής τέλους, ως ακολούθως:
(α) Εφάπαξ
(β) Από δύο (2) έως εκατό δόσεις (), υπό την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν είναι μικρότερη από 20 ευρώ
Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων και δεν επιβαρύνονται με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
Η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση αυτής με μηνιαία προσ 1,2% επί του ποσού της κάθε δόσης και επιβάλλεται την επομένη της ημέρας που όφειλε να πληρωθεί η δόση.
Στη ρύθμιση του άρθρου 1 δύνανται, επίσης, να υπαχθούν και οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης:
α) τελούν σε αναστολή, διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου ή
β) έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, η οποία είναι σε ισχύ,
γ) δεν έχουν βεβαιωθεί λόγω του ότι εκκρεμούν ενώπιον των δικαστηρίων, εφόσον μαζί με την αίτηση και τη βεβαίωση από το αρμόδιο ότι η υπόθεση δεν έχει ακόμα συζητηθεί, προσκομιστεί και δήλωση παραίτησης από την εξέταση της διαφοράς από ή την οικεία Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών, προκειμένου να βεβαιωθεί η οφειλή.

Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται το αργότερο εντός τεσσάρων (4) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου.

Η ρύθμιση χορηγείται με απόφαση που εκδίδεται από τα αρμόδια κατά την παρ. 2 του άρθρου 170 του ν. 3463/2006 όργανα.

Με την ένταξη στη ρύθμιση χορηγείται αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας εφόσον δεν συντρέχουν προϋποθέσεις δέσμευσης χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας από άλλη αιτία.

Με την καταβολή της πρώτης δόσης αναστέλλεται η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων με την προϋπόθεση ότι η εκτέλεση αφορά μόνο χρέη που ρυθμίζονται με τις διατάξεις αυτού του άρθρου. Αν ο οφειλέτης απολέσει το ευεργέτημα της ρύθμισης, τα που έχουν ανασταλεί συνεχίζονται.

Η εξόφληση ή η πρώτη δόση της ρυθμιζόμενης οφειλής καταβάλλεται εντός τριών εργάσιμων ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση και σε περίπτωση μη καταβολής τους η αίτηση θεωρείται ως μη υποβληθείσα. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση