Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ με εκδότες εφημερίδων του Βόλου  
Συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ  με εκδότες εφημερίδων του Βόλου   

Συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ με εκδότες εφημερίδων του Βόλου  

 

Συνεχίζει τις συναντήσεις με τους εκδότες των εφημερίδων της περιοχής ευθύνης της η της Ένωσης Συντακτών ς, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος ιώργος Τσιγκλιφύσης, ο γεν. γραμματέας Κώστας κιάστας και ο ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου Μάκης Μπαλλής επισκέφτηκαν τους εκδότες των εφημερίδων «Μαγνησία», Δημήτρη Καρεκλίδη και «Ταχυδρόμο», Γ. Πώποτα στον Βόλο.

Από τους εκπροσώπους της Ένωσης τονίστηκε η ανάγκη να υπάρχει μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους εκδότες προκειμένου να αναζητούνται οι καλύτερες δυνατές λύσεις στα πολλά προτα που ανακύπτουν και αφορούν όχι μόνο τα εργασιακά, αλλά και θέματα που έχουν σχέση με το μέλλον του Τύπου.

Ωστόσο, όπως τονίστηκε, η ΕΣΗΕΘΕ θεωρεί ιδιαίτερα κρίσιμο, παρά τις αντίξοες συνθήκες, να τηρούνται από την πλευρά όλων των εργοδοτών τα όσα προβλέπονται σχετικά με την μισθοδοσία και την ασφάλιση των δημοσιογράφων και ταυτόχρονα να διασφαλίζονται οι καλύτερες δυνατές συνθήκες, προκειμένου αυτοί να επιτελούν το της έγκυρης ενημέρωσης.

Οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΘΕ τόνισαν ότι η στήριξη των περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης αποτελεί και στόχο της Ένωσης, αφού δεν θα υπάρχουν δημοσιογράφοι χωρίς ΜΜΕ, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούν να υπάρχουν ΜΜΕ χωρίς να απασχολούν δημοσιογράφους.

Προς την κατεύθυνση αυτή η Ένωση Συντακτών έχει ένα πλαίσιο προτάσεων, τις οποίες και έχει διατυπώσει και παλεύει να υιοθετηθούν μέσα από το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για το Μητρώο ΜΜΕ.

Ωστόσο, δεν παρέλειψαν να επισημάνουν ότι έφθασε η ώρα, εκδότες και εκπρόσωποι των εργαζομένων, να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με την οποία εκτός των άλλων θα διασφαλίζονται και κανόνες υγιούς ανταγωνισμού.

Τέλος ενημέρωσαν τους κ.κ. Πώποτα και Καρεκλίδη για την πρωτοβουλία της Ένωσης για Μουσείου Τύπου στον Βόλο.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει ανάλογη συνάντηση με τον εκδότη της εφημερίδας «» Βασ. Δανό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση