Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συνάντηση της Ζέττας Μ. Μακρή με τον διοικητή του ΟΑΕΔ
Συνάντηση της Ζέττας Μ. Μακρή με τον διοικητή του ΟΑΕΔ

Συνάντηση της Ζέττας Μ. Μακρή με τον διοικητή του ΟΑΕΔ

Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας, Ζέττα Μ. Μακρή, συναντήθηκε με τον διοικητή του ΟΕΑΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, παρουσία αντιπροσωπείας ωρομίσθιων εκπαιδευτικών του Ν. Μαγνησίας αλλά και από άλλους Νομούς της χώρας, σήμερα Τρίτη 3 Μαρτίου 2020.

Στη συνάντηση, η οποία διαμείφθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τον Οργανισμό στον Νομό, ενώ οι εκπρόσωποι των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ, που καλύπτουν τις ανάγκες των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ (αναπληρωτές-ωρομίσθιοι) είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν στον διοικητή, στοχευμένα και συγκεκριμένα, την αγωνία τους για τις εργασιακές τους προοπτικές αλλά και για το μέλλον τους καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση του έργου τους.

Σημειώνεται ότι ο είναι ο δημόσιος φορέας που εφαρμόζει με επιτυχία το σύστημα της Μαθητείας, δηλαδή του εκπαιδευτικού συστήματος που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στην τάξη με την πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στη χώρα μας από το 1952.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ήταν εξαιρετικά διευκρινιστικός ως προς τις διαδικασίες αξιολόγησης των ωρομίσθιων καθηγητών, με έμφαση στον υπολογισμό και τη μοριοδότηση της διδακτικής εμπειρίας των εκπαιδευτικών,  αλλά και κατηγορηματικός για την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση των δικαστικών αποφάσεων, που δεσμεύουν την υπηρεσία του.

Ακόμη, ο κ. Πρωτοψάλτης ενημέρωσε την κ. Μακρή για τον προγραμματισμό κάποιων ενεργειών στις οποίες προτίθεται να προβεί ο ΟΕΑΔ στο μέλλον.

Η κ. Μακρή, αφού εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον διοικητή για τον άμεσο προγραμματισμό αυτής της συνάντησης αλλά και για τη σοβαρότητα που αντιμετώπισε τα προβλήματα των εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ, χαιρέτισε την προσπάθεια που καταβάλλει ο οργανισμός προκειμένου να ικανοποιήσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό ανέργων στα χρόνια της κρίσης με εξαιρετικά περιορισμένη αριθμητική δυναμικότητα στελεχών που αντιστοιχεί σε κάθε άνεργο.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση