Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συνάντηση της ΟΕΒΕΜ με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κεφαλογιάννη
Συνάντηση της ΟΕΒΕΜ με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κεφαλογιάννη

Συνάντηση της ΟΕΒΕΜ με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κεφαλογιάννη

Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Βόλο συνάντηση της ΟΕΒΕΜ με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κεφαλογιάννη. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από Πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας και αφορούσε θέματα που άπτονταν του αρμοδίου Υπουργείου.

Στη σύσκεψη αυτή παρευρέθηκαν εκ μέρους της ΟΕΒΕ Μαγνησίας ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Λαλίτσας και ο ταμίας Ιωάννης Φόβος.

Στη σύσκεψη αυτή θίχτηκαν θέματα που αφορούν τις της Μαγνησίας. Οι θέσεις της ΟΕΒΕ Μαγνησίας όπως εκφράστηκαν στον Υπουργό από τον Εκπρόσωπο της ΟΕΒΕ Μαγνησίας Ιωάννη Φόβο ήταν οι εξής:

  1. Ολο του υ του Περιφερειακού: Ο Περιφερειακός αποτελεί έναν κεντρικό οδικό άξονα ο οποίος μπορεί να αποσυμφορήσει σημαντικά και καθοριστικά μεγάλες ροές οχημάτων από το κέντρο του Βόλου. Επιβάλλεται να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες από τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου άμεσα να ολοκληρωθεί και να βοηθήσει έτσι σημαντικά στο όλο κομμάτι του Κυκλοφοριακού ζητήματος.
  2. Προώθηση του Αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος: Παρότι έχουν γίνει αρκετές συναντήσεις, επαφές, για το τι μέλλει γενέσθαι για το αεροδρόμιο δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρεθεί μπροστά σε μία λύση η οποία θα δώσει μία δυναμική ώθηση σε ένα πραγματικά μεγάλο κεφάλαιο για την περιοχή της Θεσσαλίας και όχι μόνο, συμβάλλοντας αποφασιστικά στο όλο εγχείρημα της εξέλιξης της αγοράς, όχι μόνο της Θεσσαλίας αλλά και όλης της Κεντρικής Ελλάδος. Η ζωντανή ενεργο ενός τέτοιου κεφαλαίου, με οποιαδήποτε μορφή και αν έρθει αυτό είναι βέβαιον ότι θα συμβάλλει προς τη θετική κατεύθυνση και θα βοηθήσει αποφασιστικά όλες τις επιχειρήσεις της αγοράς.
  3. Το λιμάνι να μπει μέσα στη πόλη: Δηλαδή να υπάρξει μια πλήρης αξιο όλου του χώρου είτε αυτό αφορά το θαλάσσιο, είτε αφορά το πεδίο της ξηράς. Με άλλα λόγια να υπάρξουν όλες εκείνες οι απαιτούμενες ενέργειες με τις οποίες το λιμάνι με την ευρεία έννοια του όρου θα συμβαδίσει με την εξέλιξη και την πρόοδο της πόλης.
  4. Συγκοινωνία νησιών και διασύνδεση με άλλες περιοχές: Ιδίως κατά την περίοδο των χειμερινών μηνών διαπιστώνεται πολλές φορές σημαντικό πρόβλημα στην συγκοινωνία των νησιών με άλλες περιοχές , με να δημιουργηθούν πολλά και σοβαρά προβλήματα. Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και μεταξύ της συγκοινωνίας των νησιών των Σποράδων και τα προβλήματα αυτά εστιάζονται κυρίως στους χειμερινούς μήνες.
  5. Οδικό δίκτυο Πηλίου: Παρά το ότι τα τελευταία χρόνια με συντονισμένες κι θετικές ενέργειες της Περιφέρειας υπάρχει σημαντική βελτίωση του οδικού δικτύου , δεδομένου ότι το αποτελεί δωδεκάμηνο τουριστικό προορισμό απαιτείται να υπάρξουν κι άλλες ενέργειες προς την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βελτίωση του οδικού δικτύου κάτι που θα ενισχύσει σημαντικά το τουριστικό και όχι μόνο κομμάτι της περιοχής.
  6. Ηλεκτροκίνηση Σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου – Λάρισας: Στα πλαίσια της μετεξέλιξης και της συνεχούς βελτίωσης των υποδομών ένα τέτοιο συμβάλλει αποφασιστικά και σίγουρα βελτιωτικά προς πάσα κατεύθυνση (περιβάλλον, κοινωνία. αγορά κτλ)

Επίσης, τέθηκε στον Υπουργό από την ΟΕΒΕ Μαγνησίας, ένα κρίσιμο και καθοριστικό θέμα για τις επιχειρήσεις του Μετάλλου. Το θέμα αυτό αφορά την δημιουργία «ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ» δεδομένου ότι στην περιοχή της Μαγνησίας υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να υποστηριχτεί ένα τέτοιο εγχείρημα. Από τη μία πλευρά υπάρχουν δεκάδες επιχειρήσεις μετάλλου με τεράστια εμπειρία πάνω στο κομμάτι αυτό που μπορούν να υποστηρίξουν το κομμάτι της επισκευής οποιουδήποτε τμήματος οποιουδήποτε πλωτού σκάφους κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις κα όρους που δεν θα βλάπτουν το περιβάλλον. Όπως τονίσθηκε το θέμα αυτό είναι καθοριστικής σημασίας δεδομένου ότι η περιοχή μας αποτελούσε και αποτελεί σήμα κατατεθέν του Μετάλλου με μεγάλη προϊστορία και μεγάλες προοπτικές στον κλάδο αυτό..

Μετά και από τις τοποθετήσεις των υπόλοιπων φορέων ο Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τα θέματα τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας είναι πάντα ανοιχτή και πρόθυμη σε οποιαδήποτε πρόσκληση από οποιονδήποτε φορέα να ασκήσει όχι μόνο τα Συνδικαλιστικά της δικαιώματα που πηγάζουν εκ του θεσμικού της ρόλου αλλά να λειτουργήσει και συμβουλευτικά προς οποιονδήποτε Κυβερνητικό ή άλλο φορέα.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση