Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συνάντηση της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος με την υφυπουργό Μαρίνα Χρυσοβελώνη
Συνάντηση της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος με την υφυπουργό Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Συνάντηση της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος με την υφυπουργό Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Την απόσυρση της εγκυκλίου που έχει υπογράψει ραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών σύμφωνα με την οποία, δεν απαγορεύεται η νεκροφόρας με ή χωρίς αντάλλαγμα, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ειδικού σκοπού, και η παραχώρηση τέτοιων οχημάτων δεν προβλέπεται από το Νόμο κι επισείει τσουχτερά πρόστιμα, ζήτησε αροσωπεία της Ένωσης Λειτουργών ραφείων Κηδειών Ελλάδος, σε που είχε με την υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη την Παρασκευή 29 Ιουλίου.

Στη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Νίκος Αγγελέτος, ο γενικός γραμματέας Μιχάλης Παναγιώτου, ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Λειτουργών Βασίλης Νιζάμης και οι αρόεδροι Αλέξανδρος Παπαδάκης (αρμόδιος για την Κεντρική και Στ. Ελλάδα), Γιώργος Τάγκας (αρμόδιος το Νομό Θεσπρωτίας και τα Ιόνια Νησιά), Κωνσταντίνος Ρωος (αρμόδιος για τους Νομούς Θεσσαλονίκης και ς) και Χριστόφορος Τσιντζέλης (αρμόδιος για την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας).

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης πρόσφερε εκ μέρους της Ένωσης, μία εικόνα της Παναγίας στην υφυπουργό.

Ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης εξήγησε στην κα. Χρυσοβελώνη, ότι σκοπός της Ένωσης είναι η διασφάλιση της νομιμότητας του λειτουργήματος που διατελούν οι λειτουργοί των γραφείων κηδειών.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι βάσει Νόμου προβλέπεται η επιβολή τσουχτερών προστίμων για όσους παραχωρούν νεκροφόρες (οχήματα ειδικού σκοπού) και η συγκεκριμένη εγκύκλιος δεν απαγορεύει την παραχώρησή τους, με ή χωρίς αντάλλαγμα, γεγονός που επιτρέπει στο να ανθήσει η παρανομία στο λειτούργημα, χαρακτηρίζοντας την εγκύκλιο νομικά έωλη, ατεκμηρίωτη κι αβάσιμη.

Από την πλευρά της η υφυπουργός, τόνισε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα και δεσμεύτηκε να το εξετάσει άμεσα.

ENOSI LEITOYRGON GRAFEION KHDEION ME XRYSOVELONH4

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση