Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συνάντηση της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος με την υφυπουργό Μαρίνα Χρυσοβελώνη
Συνάντηση της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος με την υφυπουργό Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Συνάντηση της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος με την υφυπουργό Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Την της εγκυκλίου που έχει υπογράψει του Υπουργείου Μεταφορών σύμφωνα με την οποία, δεν απαγορεύεται η παραχώρηση χρήσης νεκροφόρας με ή χωρίς αντάλλαγμα, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για όχημα ειδικού σκοπού, και η παραχώρηση τέτοιων οχημάτων δεν προβλέπεται από το Νόμο κι επισείει τσουχτερά πρόστιμα, ζήτησε αντιπροσωπεία της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, σε συνάντηση που είχε με την υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών την Παρασκευή 29 Ιουλίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Νίκος Αγγελέτος, ο γενικός Μιχάλης Παναγιώτου, ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Λειτουργών Βασίλης Νιζάμης και οι αντιπρόεδροι Αλέξανδρος Παπαδάκης (αρμόδιος για την Κεντρική και Στ. Ελλάδα), Γιώργος Τάγκας (αρμόδιος το Νομό Θεσπρωτίας και τα Ιόνια Νησιά), Κωνσταντίνος Ρωμέλιος (αρμόδιος για τους Νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής) και Χριστόφορος Τσιντζέλης (αρμόδιος για την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας).

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης πρόσφερε εκ μέρους της Ένωσης, μία της Παναγίας στην υφυπουργό.

Ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης εξήγησε στην κα. Χρυσοβελώνη, ότι σκοπός της Ένωσης είναι η διασφάλιση της νομιμότητας του λειτουργήματος που διατελούν οι λειτουργοί των γραφείων κηδειών.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι βάσει Νόμου προβλέπεται η επιβολή τσουχτερών προστίμων για όσους παραχωρούν νεκροφόρες (οχήματα ειδικού σκοπού) και η συγκεκριμένη εγκύκλιος δεν απαγορεύει την παραχώρησή τους, με ή χωρίς αντάλλαγμα, γεγονός που επιτρέπει στο να ανθήσει η παρανομία στο λειτούργημα, χαρακτηρίζοντας την εγκύκλιο νομικά έωλη, ατεκμηρίωτη κι αβάσιμη.

Από την πλευρά της η υφυπουργός, τόνισε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα και δεσμεύτηκε να το εξετάσει άμεσα.

ENOSI LEITOYRGON GRAFEION KHDEION ME XRYSOVELONH4

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

  • Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στον Βόλο   #ΑλέξηςΤσίπρας #Βόλος - https://t.co/eRPcmtqTO5 -

  • Μουσική παραδοσιακή βραδιά στο ελαιοτριβείο Γαλάνη στο #Παλιούρι #Παλιούρι - https://t.co/qeSIQZTfUL -

"Αλιεύοντας" την είδηση