Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συνάντηση ΠΟΕ-ΟΤΑ -υπουργού Εσωτερικών
Συνάντηση ΠΟΕ-ΟΤΑ -υπουργού Εσωτερικών

Συνάντηση ΠΟΕ-ΟΤΑ -υπουργού Εσωτερικών

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είχε συνάντηση σήμερα με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων του και με σκοπό την του όσον αφορά στα θέματα που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης για την έρρυθμη και σωστή λειτουργία της Τοπικής Αυτος αλλά και σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έθεσαν στον κ. Θεοδωρικάκο, μεταξύ άλλων, τα εξής θέματα:
 

  1. Προσλήψεις προσωπικού-αντιμετώπιση των τεραστίων ελλείψεων που παρατηρούνται σε πολλές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. Αποτροπή ιδιωτικοποιήσεων και συμπράξεων με Ιδιωτικό Τομέα.
  2. Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για την προστασία της Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζόμενων.
  3. Αντιμετώπιση των προβλημάτων τόσο για τους εργαζομένους όσο και για την λειτουργία των «Καλλικρατικών» Δήμων που προκύπτουν από την διάσπαση τους (Δήμος Κέρκυρας, Βελβεντού Κοζάνης, Λέσβου, Σάμου).
  4. Τα προβλήματα που προκύπτουν από την δίχρονη προσχολική υποχρεωτική εκπαίδευση. Κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου. Αναγνώριση του εκπαιδευτικού ρόλου που ασκούν οι παιδαγωγοί προσχολικής αγωγής στους Δήμους. Δικαίωμα στους να επιλέγουν την δομή που θα φοιτήσουν τα παιδιά τους.
  5. Καμία περικοπή στο επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.
  6. Ζητήματα που αφορούν στην εφαρμογή της κινητικότητας. Ισότιμη συμμετοχή των εργαζόμενων Ι.Δ.Α.Χ.
  7. Μισθολογική αναγνώριση διετίας 2016-2017.
  8. Επ του προληπτικού έλεγχου δαπανών της Τοπικής Αυτο από το .
  9. Τακτοποίηση των εργαζόμενων που απασχολούνται στις κοινωνικές δομές των Δήμων μέσω για πολλά χρόνια.
  10. Περαίωση της διαδικασίας που εκκρεμεί για την τακτοποίηση των εργαζομένων στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.
  11. Αξιολόγηση εργαζομένων με στόχο την αναβάθμιση του ρόλου των εργαζομένων και των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. Όχι σε συγκριτική-τιμωριτική αξιολόγηση που στόχο έχει την συρρίκνωση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της.
  12. Προστασία και αναβάθμιση των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων. Κατοχύρωση των Σ.Σ.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Εσωτερικών, αφού άκουσε τα αιτήματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που διατυπώθηκαν από τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους, δεσμεύτηκε πώς θα συνεργαστεί με την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α για την επίλυσή τους.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.. επισήμαναν στον κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο πώς μετά την εθιμοτυπικού χαρακτήρα αυτή συνάντηση θα του στείλουν προς αναλυτικό για κάθε ένα από τα αιτήματα ξεχωριστά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση