Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Συνάντηση Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων με τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια
Συνάντηση Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων με τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια

Συνάντηση Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων με τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια

Mέλη του Διοικητικoύ Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, η Πρόεδρος Ντ. Σιαλβέρα, ο Γεν. Γραμματέας Π. Βαραγιάννης και η Ειδ. Γραμματέας Ι. Κατσαρόλη, συναντήθηκαν, κατόπιν αιτήματός τους, την 5η Νοεμβρίου 2019 με τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια.

Κατά τη συνάντηση γνωστοποιήθηκαν στον κ. Υπουργό τα κομβικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των επαγγελματιών Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, με άδεια άσκησης επαγγέλματος και τέθηκε η βάση για ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο που θα συνεχιστεί άμεσα σε επόμενες, προγραμματισμένες, συναντήσεις, παρουσία και του επιτελείου του. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε:

  •  στην ανάγκη κατοχύρωσης της Διαιτολογικής Πράξης
  •  στην προκήρυξη νέων θέσεων απασχόλησης για τους Διαιτολόγους
  • στην έναρξη λειτουργίας Διαιτολογικών γραφείων, στα πλαίσια της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων του ΕΣΥ (απογευματινά εξωτερικά ιατρεία)
  • στις δράσεις για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και στη συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)
  • στην οικονομική ανταποδοτικότητα και στην εξοικονόμηση δαπανών για το σύστημα υγείας και την κοινωνία, της επένδυσης στη σωστή Διατροφική Φροντίδα από διαιτολόγους (για κάθε 1 ευρώ που δαπανάται σε Διατροφική Φροντίδα/ συμβουλευτική, η κοινωνία κερδίζει από 14 έως 63€).
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Α. Λυκουρέντζος: «Νοικοκύρεμα» και επίσπευση διαδικασιών εκτίμησης ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα… - https://t.co/zScdkACiDE -

  • Έναρξη καμπάνιας για τη δωρεά οργάνων - https://t.co/AWBf8m9RJN -

  • Άμεση σχέση με την εμφάνιση του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα, έχει ο υποθυρεοειδισμός  - https://t.co/U9NWrQQiaW… -

"Αλιεύοντας" την είδηση