Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συνάντηση ΟΕΒΕΜ- ΣΙΣΑΜ
Συνάντηση ΟΕΒΕΜ- ΣΙΣΑΜ

Συνάντηση ΟΕΒΕΜ- ΣΙΣΑΜ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών Ν.Μαγνησίας (ΣΙΣΑΜ Ν.Μ.), την Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 στα γραφεία της ΟΕΒΕΜ.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί την πρώτη από μια σειρά συναντήσεων που θα ακολουθήσουν μεταξύ της ΟΕΒΕΜ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Μελών της.

Οι εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΙΣΑΜ κατέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος επισκευής και συντήρησης οχημάτων απαριθμώντας ‘τα όπως παρακάτω και εν συνεχεία τα θέματα αυτά συζητήθηκαν αναλυτικότερα και ακολούθησαν προτάσεις και από τις δύο πλευρές.

  1. Έλλειψη εργατικού προσωπικού στις επιχειρήσεις

  2. ΓΠΣ (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο)

  3. και Φορολογικό

Πέραν των θεμάτων αυτών, ο ΣΙΣΑΜ Ν.Μ. κατέθεσε προτάσεις για την επανεκκίνηση του κλάδου των συνεργείων που δημιούργησε ο περιορισμός της οικονομικής δραστηριότητας λόγω της πανδημίας:

– Αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων, πληρωμής ΦΠΑ, φόρου μισθωτών υπηρεσιών και των δόσεων ρυθμίσεων λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο μέχρι τέλος του έτους.

– Διαγραφή εισφορών προς ασφαλιστικά ταμεία για το χρονικό διάστημα της κρίσης και αναστολή όλων των ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους επόμενους 6 μήνες. Ειδικά για τις ρυθμίσεις οφειλών προτείνεται αντί της αναστολής το πάγωμα και η μεταφορά τους σε μεταγενέστερο χρόνο με την δυνατότητα είτε εξαγορά τους είτε αφαίρεσης τους από τον ασφαλιστικό χρόνο του ασφαλισμένου.

– Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας σε όλους τους ενεργούς επαγγελματίες, στους οποίους έχει διακοπεί λόγω οφειλών.

– Στήριξη της απασχόλησης στους κλάδους που πλήττονται μέσω επιδότησης επιχειρήσεων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στα πρότυπα αντίστοιχων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

– Προστασία επαγγελματικής στέγης για διάστημα 6 μηνών σε περίπτωση μη πληρωμής μισθωμάτων στους εκμισθωτές, υπό προϋποθέσεις.

– Αναστολή διαδικασιών διακοπής στις παροχές ρεύματος, υδροδότησης, φυσικού αερίου και τηλεπικοινωνιών λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών ή μη πληρωμής λογαριασμών για 8 μήνες.

– Ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο και την Κοινωνική Ασφάλιση μετά το τέλος των έκτακτων μέτρων

– Κατάργηση της υποχρέωσης καταβολής τέλους επιτηδεύματος.

– Κατάργηση προκαταβολής φόρου του προσεχούς έτους.

– Ένταξη του κλάδου σε αναπτυξιακά προγράμματα και προγράμματα ΕΣΠΑ και εξειδίκευση χρηματοδοτικών εργαλείων για τις Μικρές Επιχειρήσεις και Αυτοαπασχολούμενους.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ αναφέρθηκε σε βασικούς άξονες που έχουν ήδη συζητηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο και στις προσπάθειες που θα καταβληθούν από την πλευρά της ίδιας της ΟΕΒΕΜ σε τοπικό και Πανελλαδικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στα σημαντικά προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, σε προτάσεις που αφορούν το ασφαλιστικό και το φορολογικό κομμάτι και φυσικά ένα θέμα που αποτελεί σήμα κατατεθέν όχι μόνο της τοπικής Ομοσπονδίας αλλά και όλων των Ομοσπονδιών της χώρας, η δημιουργία ενός ακατάσχετου επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού (όψεως), συνδεδεμένος αποκλειστικά και μόνο με επαγγελματικό ΑΦΜ, προκειμένου να εξυπηρετεί τις επιχειρήσεις.

Έγινε επίσης, ειδική αναφορά και στο κομμάτι της υγείας καθώς το Εθνικό Υγείας απεδείχθη φύλακας άγγελος για όλους μας, και θα πρέπει να ενισχυθεί και στο επίπεδο του προσωπικού αλλά και στο επίπεδο της χρηματικής ενίσχυσης προκειμένου να είναι σύμμαχος του ελληνικού λαού

Στη συνάντηση παρόντες εκ μέρους της ΟΕΒΕΜ ήταν ο πρόεδρος Τρύφων Πλαστάρας, η γεν. γραμματέας Δωροθέα Καναβιτσά, ο ταμίας Ιωάννης Φόβος και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδης.

Τον ΣΙΣΑΜ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Σταύρος Ζεϊμπέκης, ο γεν. γραμματέας Νικόλαος Πλουμιστός, ο β’ αντιπρόεδρος Δημήτριος Αποστολόπουλος και ο ταμίας Ιωάννης Πασσιάς.

“Καλούμε την Περιφέρεια, του Δήμους και όλα τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου του Ν.Μαγνησίας να αγκαλιάσουν τον κλάδο των συνεργείων και να συντηρήσουν τα οχήματά τους και όλο τον εξοπλισμό τους υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις του ΣΙΣΑΜ Ν.Μαγνησίας. Είναι Πανελλαδικά αποδεκτό ότι η περιοχή μας διακρίνεται και σε αυτό το κομμάτι και από πολύ καλούς τεχνίτες αλλά και από επιχειρήσεις πολύ υψηλής τεχνολογίας και θα πρέπει και οι καταναλωτές να βοηθήσουν αυτές τις επιχειρήσεις” αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

  • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση