Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συνάντηση ΟΕΒΕΜ με Ένωση Λαϊκών Αγορών «Γόρδιος Δεσμός»
Συνάντηση ΟΕΒΕΜ με Ένωση Λαϊκών Αγορών «Γόρδιος Δεσμός»

Συνάντηση ΟΕΒΕΜ με Ένωση Λαϊκών Αγορών «Γόρδιος Δεσμός»

Οι συσκέψεις της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. () με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία μέλη της συνεχίζονται και χθες παρευρέθηκε στα γραφεία της εκ μέρους της Ένωσης Πωλητών Λαϊκών Αγορών Ειδών Ένδυσης Υπόδησης & Οικιακής Χρήσης Ν. «Γόρδιος Δεσμός», ο πρόεδρος Ανδρέας Αϊβαζόγλου.

 

Ο κλάδος των Λαϊκών Αγορών αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, τα οποία επιδεινώθηκαν ιδιαίτερα την περίοδο υποχρεωτικής παύσης λειτουργίας λόγω της πανδημίας του κορωναϊού και είναι κυρίως οικονομικά αλλά και λειτουργικά.

Πρώτον, συζητήθηκε το θέμα της ρευστότητας, το οποίο πλέον αποτελεί ουσιαστικό πρόβλημα για τους επιχειρηματίες των Λαϊκών Αγορών και εν συνεχεία τροχοπέδη αποτελεί η καθοδική μείωση του τζίρου, με 70-75%. Δεύτερον, συζητήθηκε το ζήτημα που αφορά τις οφειλές των συναδέλφων στις Λαϊκές Αγορές, οφειλές οι οποίες έχουν πλέον διογκωθεί και είναι εξαιρετικά δύσκολο με την σημερινή οικονομική κρίση που διανύουν να τις εξοφλήσουν άμεσα.

Πρόταση του προέδρου Ανδρέα Αϊβαζόγλου είναι η πληρωμή του «Ημερήσιου Δικαιώματος» σε καθημερινή βάση και η δυνατότητα ς με εισοδηματικά κριτήρια.

Επισημάνθηκε επίσης, η ανάγκη χρηματοδότησης των επιχειρηματιών των Λαϊκών Αγορών και η ένταξη τους σε προγράμματα ΕΣΠΑ. Η ΟΕΒΕΜ από την μεριά της θα προβεί σε επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ώστε να υπάρξει σχετική επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων προκειμένου οι επαγγελματίες αυτοί να μπορούν να ενταχθούν σε διάφορα προγράμματα ΕΣΠΑ ή Ευρωπαϊκά.

Ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα είναι ο τρόπος λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών, ο οποίος πρέπει να αλλάξει και να βελτιωθεί. Η αλλαγή σε λειτουργικό επίπεδο και ένας νέος σχεδιασμός πρέπει να είναι στα άμεσα σχέδια του κλάδου. Με αυτόν τρόπο θα υπάρξει αλληλοσεβασμός μεταξύ των επαγγελματιών που απασχολούνται στις Λαϊκές Αγορές αλλά και ένας αμφίδρομος σεβασμός μεταξύ των επαγγελματιών με τους αρμόδιους φορείς και με τους .

Συμφωνήθηκε μια κοινή γραμμή μεταξύ την ΟΕΒΕΜ και της Ένωσης Λαϊκών Αγορών «Γόρδιος Δεσμός», όσον αφορά το κομμάτι καθολικής βελτίωσης όλου του πλαισίου λειτουργίας του κλάδου με προς τον εκσυγχρονισμό. Τέλος, διαπιστώθηκε η πολύ καλή συνεργασία των δύο οργάνων κατά την περίοδο του κορωναϊού, με αποτέλεσμα την καλή εικόνα των Λαϊκών Αγορών που υπήρχε κατά την από τον δήμαρχο Βόλου και τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΜ.

Παρόντες ήταν επίσης, ο πρόεδρος Τρύφων Πλαστάρας, ο α' αντιπρόεδρος Ευάγγελος Λαλίτσας, η γεν. γραμματέας Δωροθέα Καναβιτσά, ο αναπλ. γεν. γραμματέας Νικόλαος Πλουμιστός, ο Ιωάννης Φόβος, ο έφορος Αθανάσιος Μόσχος, το μέλος Γεώργιος Γκάλιος και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας και του Τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση