Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Συνάντηση Μεϊκόπουλου με εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί & ραδιοταξί 
Συνάντηση Μεϊκόπουλου με εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί & ραδιοταξί 

Συνάντηση Μεϊκόπουλου με εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί & ραδιοταξί 

 

Συνάντηση  πραγματοποίησε ο του – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος με τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου & Ν. Ιωνίας «Ο Άγιος Χριστόφορος» Μανουσάκη Αργύρη και τον πρόεδρο των Ραδιοταξί «Volos Taxi»  Πασχαλίδη Μάκη,  προκειμένου να συζητήσουν για τα σοβαρά προβλήματα που  προκάλεσε η πανδημία στον κλάδο τους που υπολειτουργεί εδώ και ένα χρόνο, αλλά και τις επιλογές της κυβέρνησης που δεν ακούει τους επαγγελματίες παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις τους για στήριξη.

Όπως ανέφεραν στον βουλευτή οι εκπρόσωποι του κλάδου, το μεταφορικό έχει περιοριστεί δραστικά και η πτώση του τζίρου τους τελευταίους 12 μήνες αγγίζει το 80% καθώς οι πολίτες δεν μετακινούνται λόγω των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας, ωστόσο ο κλάδος των ιδιοκτητών ταξί δε συμπεριλαμβάνεται στα πληττόμενα επαγγέλματα.

Επεσήμαναν ότι σε αντίθεση με άλλους επαγγελματικούς κλάδους που στηρίχθηκαν οικονομικά, οι ιδιοκτήτες ταξί παραμένουν στο περιθώριο έχοντας λάβει μόνο την ειδικού σκοπού των 800 € το Μάρτιο του 2020 και ένα είδος «δανεισμού» μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών που τελικά ελάχιστοι εισέπραξαν.

Την ίδια στιγμή καλούνται να πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και τα πάγια έξοδα του αυτοκινήτου (ασφάλιση, τεχνικός ) χωρίς να έχουν κανένα έσοδο.

Ο του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε ακόμη με τους εκπροσώπους του κλάδου για την ανάγκη αναμόρφωσης των κριτηρίων του Προγράμματος της Περιφέρειας Θεσσαλίας «ΑΝΑΣΑ 2» για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον -19 για να βοηθηθούν οι ιδιοκτήτες ταξί και ο συνεταιρισμός Ραδιοταξί και άκουσε τις προτάσεις τους για τη στήριξη του κλάδου, αλλά και τη συμβολή τους στη διευκόλυνση των εμβολιασμών στη Μαγνησία.

Ο Αλ. τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον περασμένο Ιανουάριο έχει δώσει τη δυνατότητα στα Κράτη – Μέλη για τη λήψη μέτρων οικονομικής ενίσχυσης των αυτοαπασχολούμενων, μεταξύ αυτών και των ιδιοκτητών ταξί, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων με ταυτόχρονη ελαστικοποίηση των κανόνων από τους εθνικούς προϋπολογισμούς και τα ευρωπαϊκά προγράμματα  δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα να ρυθμίζεται η ένταση της ενίσχυσης είτε βάση του μέσου εθνικού μισθού είτε βάση του μηνιαίου ισοδυνάμου του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων. Συμπλήρωσε ότι το κυβερνητικό επιτελείο επιλέγει μέχρι και σήμερα η παραπάνω ενίσχυση να μην παρέχεται στον κλάδο των ιδιοκτητών ταξί.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Αλ. Μεϊκόπουλος προχώρησε στην κατάθεση κοινοβουλευτικής Ερώτησης προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Υποδομών & Μεταφορών ζητώντας την άμεση οικονομική ενίσχυση του κλάδου των ιδιοκτητών ταξί και την ένταξή του κλάδου τους στις πληττόμενες από την πανδημία.

Έθεσε ακόμη το θέμα της αναμόρφωσης των κριτηρίων του Προγράμματος «ΑΝΑΣΑ 2» για να βοηθηθούν οι ιδιοκτήτες ταξί και ο συνεταιρισμός Ραδιοταξί και ρώτησε τους αρμόδιους Υπουργούς αν θα προχωρήσουν στην παροχή μη επιστρεπτέων ενισχύσεων στους πληττόμενους κλάδους, όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή της πανδημίας.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καπνοί σε φρεάτιο στο κέντρο του Βόλου - https://t.co/MDxL5f0olr -

  • Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/Bm7RW3zQdB -

  • Μελέτη αποκατάστασης του τοξωτού γεφυριού Τσαγκαράδας - https://t.co/ogvBKXktq5 -

"Αλιεύοντας" την είδηση