Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Συνάντηση Μεϊκόπουλου – Κυράνη για ζητήματα των λιμενικών
Συνάντηση Μεϊκόπουλου – Κυράνη για ζητήματα των λιμενικών

Συνάντηση Μεϊκόπουλου – Κυράνη για ζητήματα των λιμενικών

 

Συνάντηση πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών  Κυράνη Κώστα προκειμένου να συζητήσουν τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των λιμενικών της Μαγνησίας, αλλά και πανελλαδικά.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε ότι φλέγον πρόβλημα για το σώμα των λιμενικών αποτελεί το ζήτημα των μεταθέσεων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας οι νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης θέτουν υπό καθεστώς πιθανής μετάθεσης το σύνολο των Λιμενικών μέχρι το τέλος της θητείας τους. «Λιμενικοί με 35 χρόνια υπηρεσία, λιμενικοί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, πολύτεκνοι και τρίτεκνοι, όλοι είναι υποψήφιοι για μετάθεση μέχρι το τέλος της θητείας τους», επεσήμανε στον βουλευτή ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σχολίασε ότι η οποιαδήποτε απόφαση σε σχέση με την των μεταθέσεων των λιμενικών θα πρέπει να λαμβάνεται μετά από εκτεταμένη με όλους τους εκπροσώπους, ενώ τόνισε ότι στόχος θα πρέπει να είναι η ενίσχυση του λιμενικού σώματος με πρόσθετο μόνιμο προσωπικό που να εξασφαλίζει επαρκή στελέχωση τόσο των νησιωτικών όσο και των ηπειρωτικών σταθμών.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα της Μαγνησίας, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να επισημαίνει την αναγκαιότητα αναβάθμισης του Λιμενικού Φυλακίου στον Αγ. Ιωάννη Μουρεσίου που σήμερα λειτουργεί μόνο εποχικά τους θερινούς μήνες σε Λιμενικό Τμήμα, ενώ ανέφερε ότι αναγκαία είναι επίσης η αύξηση των οργανικών θέσεων της Λιμενικής Αρχής στην Αμαλιάπολη Αλμυρού, αλλά και η επαρκής στελέχωση των Λιμεναρχείων στις Βόρειες Σποράδες.

Ο βουλευτής ενημέρωσε ότι ήδη ενώ και ένα χρόνο έχει ζητήσει με ερώτησή του από τον αρμόδιο υπουργό την άμεση αναβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού του Αγ. Ιωάννη Μουρεσίου, ώστε να υπάρξει αποτελεσματικότερη εποπτεία και έλεγχος σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, ενώ συμφώνησε στην αναγκαιότητα για επαρκή ενίσχυση των Λιμενικών υπηρεσιών της Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση