Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
Συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

H υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού για νέες μόνιμου προσωπικού, ώστε να λήξει η εργασιακή ομηρία ετών για τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα , ήταν αντικείμενο της συνάντησης που είχαν σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, με εκπροσώπους των συμβασιούχων.

Στη συνάντηση, έγινε σαφές ότι μετά από 15 χρόνια λειτουργίας, το πρόγραμμα γίνεται μόνιμος θεσμός του κοινωνικού κράτους που χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ια πρώτη φορά μάλιστα, έχουν δεσμευτεί από τον προϋπολογισμό οι απαραίτητες πιστώσεις για 3.000 νέες μόνιμου προσωπικού ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος και να αρθεί η χρόνια αδικία σε βάρος των εργαζομένων.

Οι υπουργοί κάλεσαν τους εργαζόμενους σε διάλογο και στενή , με γνώμονα την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα η νομοθετική και η Κοινή Υπουργική Απόφαση που απαιτούνται για να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός από το ΑΣΕΠ το συντομότερο δυνατό, μέχρι τις αρχές του 2019.

Στην νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπεται η των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των εργαζομένων, μέχρι την των οριστικών αποτελεσμάτων από το ΑΣΕΠ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη, η υφ Μαρίνα Χρυσοβελώνη και ο γ. γ. του Υπουργείου Κώστας Πουλάκης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση