Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συνάντηση με διαδηλώτριες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από την Μαγνησία
Συνάντηση με διαδηλώτριες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από την Μαγνησία

Συνάντηση με διαδηλώτριες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από την Μαγνησία

Μαρίνα Χρυσοβελώνη: Με πράξεις μπαίνει τέλος στην αγωνία των εργαζόμενων

Εργαζόμενες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από δήμους της συναντήθηκαν εχθές 02|10 με την υφυπουργό Εσωτερικών βΜ. Χρυσοβελώνη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της παράστασης διαμαρτυρίας που έκαναν έξω από το κτήριο του Υπουργείου Εσωτερικών εργαζόμενοι στην δομή αυτή από όλη την και αφότου είχε συναντηθεί το συντονιστικό τους με το σύνολο της ηγεσίας του ΥΠΕΣ υπό τον Υπουργό Αλ. Χαρίτση. Σε αυτή τη συνάντηση μετείχαν επίσης: η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μ. Ξενογιαννακοπούλου και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου.

Με αρκετές από τις εργαζόμενες η υφυπουργός είχε κάνει και τις προηγούμενες ημέρες συναντήσεις στον Βόλο, αφού το ζήτημα της εργασιακής τους αποκατάστασης εκκρεμεί από καιρό.

Η κ. Χρυσοβελώνη είχε την ευκαιρία να απαντήσει σε εξειδικευμένες ερωτήσεις στις εργαζόμενες επί όσων νωρίτερα είχαν ανακοινωθεί ως δεσμεύσεις των αρμόδιων εκπροσώπων της Κυβέρνησης προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων, με σκοπό την οριστική επίλυση της εργασιακής τους ανασφάλειας.

Η είναι σταθερά υπέρ της θέσης ότι οι συγκεκριμένες εργαζόμενες πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται στην δομή αυτή που έχει αποδειχθεί τόσο χρήσιμη για τους που έχουν ειδικές ανάγκες φροντίδας και κυρίως τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας.

Ενημέρωσε τις εργαζόμενες που την επισκέφτηκαν ότι νωρίτερα ο υπουργός Αλ. Χαρίτσης είχε παρουσιάσει έναν λεπτομερή και δεσμευτικό «οδικό χάρτη» με τα βήματα που θα γίνουν τους ερχόμενους μήνες, ώστε στις αρχές του χρόνου να ξεκινήσει η διαδικασία ένταξης των εργαζόμενων σε θεσμοθετημένες θέσεις μόνιμης εργασίας, προκειμένου να συνεχίσει ως μόνιμη κρατική προνοιακή δομή το «Βοήθεια στο Σπίτι». Τόνισε δε ότι το «θεμελιακό», πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είχε συντελεστεί την προηγούμενη ημέρα, αφού είχε δημοσιευθεί το Σχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού 2019, στο οποίο έχει ενταχθεί η συνολική χρηματοδότηση των νέων 3.000 θέσεων εργασίας που χρειάζονται για να καλυφθούν οι υπηρεσίες του προγράμματος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση