Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συνάντηση Γ. Καλτσογιάννη με την διευθύντρια του ΟΑΕΔ
Συνάντηση Γ. Καλτσογιάννη με την διευθύντρια του ΟΑΕΔ

Συνάντηση Γ. Καλτσογιάννη με την διευθύντρια του ΟΑΕΔ

Θέσεις ς μόνο από την τόνωση της ιδιωτικής οικονομίας

Συνάντηση με την διευθύντρια του ΟΑΕΔ Μαγνησίας Μαρία Κοντογιάννη πραγματοποίησε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Γιώργος Καλτσογιάννης, όπου συζητήθηκαν οι δράσεις του φορέα για την επανένταξη των ανέργων στην αγορά ς, η εξέλιξη της ανεργίας τα τελευταία χρόνια και ποιες είναι οι προοπτικές για την θέσεων εργασίας.

Στη συνάντηση η διευθύντρια του ΟΑΕΔ αναφέρθηκε στα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη τόσο για τους ανέργους όσο και για τις επιχειρήσεις, το σχεδιασμό που υπάρχει για το επόμενο διάστημα, ενώ παρουσίασε και την καθημερινή ροή των ανέργων στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, αλλά και τις που παρέχονται από τους αρμόδιους.

Ο κ. Καλτσογιάννης υπογράμμισε πως το πρώτο και βασικότερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει με όλες της δυνάμεις η Ν.Δ., μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, θα είναι η ανεργία. Ειδικά στη Μαγνησία η ανεργία έχει εξελιχθεί σε μια μάστιγα. Δύσκολα θα βρεθεί σπίτι χωρίς άνεργο γονιό ή παιδί και στον ΟΑΕΔ καθημερινά καταγράφονται περιπτώσεις συμπολιτών μας που αναζητούν μια εργασία ή μια για να ενταχθούν ξανά στην αγορά εργασίας. Η τοπική υπηρεσία του ΟΑΕΔ με το προσωπικό της προσπαθεί σε αντίξοες συνθήκες να προσφέρει την απαιτούμενη , να εξυπηρετήσει τους απελπισμένους πολίτες και να τους δώσει μια κατεύθυνση προωθώντας άμεσα όσα προγράμματα προκηρύσσονται.

Ο κ. Καλτσογιάννης πρόσθεσε πως υπάρχουν οι νέοι άνεργοι, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι 50αρηδες και οι 55αρηδες που προσπαθούν να βρουν εργασία ακόμη και για τα ένσημα, αλλά αδυνατούν. Η λύση για θέσεων εργασίας είναι η ενδυνάμωση της ιδιωτικής οικονομίας, από την οποία δυστυχώς και προέκυψαν το 1.000.000 ανέργων στην τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ- αποδείχθηκε ανίκανη να τονώσει την ιδιωτική οικονομία. Μόνο η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν ένα συγκροτημένο σχέδιο ανάταξης της οικονομίας. Και αυτό το σχέδιο θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη για την έξοδο από την κρίση».

"Αλιεύοντας" την είδηση