Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συνάντηση ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ-ΛΑΕ Μαγνησίας
Συνάντηση ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ-ΛΑΕ Μαγνησίας

Συνάντηση ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ-ΛΑΕ Μαγνησίας

Με το Δ.Σ της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς και Εύβοιας συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Γραμματείας της Μαγνησίας.

Στη συνάντηση αναδείχτηκαν τα προβλήματα του δημοσιογραφικού κόσμου της περιοχής, με μεγαλύτερο αυτό της ανεργίας που αυτή τη στιγμή ξεπερνά το 50% στον κλάδο και αναμένεται να αυξηθεί μετά την 1-1-2017, καθώς με τον νέο (αντι)ασφαλιστικό νόμο της συγκυβέρνησης και την κατάργηση του αγγελιόσημου, θα εκτοξευθούν στα ύψη οι ασφαλιστικές εισφορές.

Ήδη, δεν υπάρχουν εισφορές προς τα επικουρικά ταμεία των δημοσιογράφων, ενώ με την προοπτική που δημιουργείται από 1-1-2017 αναμένονται πάρα πολλές νέες απολύσεις, που στην ουσία θα ισοπεδώσουν τον κλάδο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωσης Δημ. Χορταργιάς, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη με το Υπουργείο Εργασίας αλλά και τους εργοδότες για την εξεύρεση πόρου που θα μπορέσει να αντικαταστήσει το αγγελιόσημο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμιά αισιοδοξία ότι κάτι τέτοιο θα καταστεί εφικτό.

Από τη μεριά των εργαζόμενων στην ΕΡΤ Βόλου, η Φρόσω Παύλου ανέφερε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ Βόλου, όπως και για συνολικά των 19 Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΤ, όπως δεν υπάρχει και αποτυπωμένη οργανωτική δομή, ούτε και αποκατάσταση των εργαζομένων για την περίοδο του “μαύρου”.

Το ίδιο απουσιάζουν και οι επίσημες αρμόδιες αποφάσεις που θα εγγυώνται την απρόσκοπτη μελλοντική συνέχιση της λειτουργίας των Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΤ, πράγματα δηλαδή για τα οποία είχε δεσμευτεί επανειλημμένα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά.

Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία της Μαγνησίας, διαπίστωσε πως η πιστή τήρηση των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου που υπέγραψε η της ψευτοΑριστεράς, δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για καμιά θετική εξέλιξη προς όφελος των εργαζόμενων στα περιφερειακά ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, και πως αποτελεί μονόδρομο και γι’ αυτούς, όπως και για το σύνολο του ελληνικού λαού, ο συνεχής και επόμονος αγώνας για την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών τους εκφραστών (παλιών και νέων) που καταστρέφουν τη χώρα και εξαθλιώνουν τον λαό της σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής οργάνωσης.

Σ’ αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση, η Μαγνησίας θα διαθέσει όλες της τις δυνάμεις για τη δημιουργία ενός παλλαϊκού, πατριωτικού, ριζοσπαστικού, αντιμνημονιακού μετώπου που θα σταθεί ανάχωμα στην προϊούσα εξαθλίωση και οπισθοδρόμηση και θα παλέψει για ζωή με ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια για όλο τον εργαζόμενο λαό.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση