Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Συνάντηση ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου
Συνάντηση ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Συνάντηση ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Στα χέρια των Θεσμών, οι οποίοι μέχρι στιγμής ακόμη δεν έχουν αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι, βρίσκεται η νομοθετική διάταξη που αφορά τη χρηματοδότηση των τριών επικουρικών ταμείων του δημοσιογραφικού κλάδου, δηλαδή του , του ΕΤΑΣ Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας και του Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων.

Αυτό αποκάλυψε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, στη συνάντηση που είχε με τους πρόεδρος της , Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας και του ΕΤΑΣ Δημήτρη Χορταργιά και Σωτήρη Κέλλα αντίστοιχα, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συνεδρίου που διεξήχθη στη Λάρισα.

Στη συνάντηση, η κα. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε σε όλες τις παραμέτρους του συγκεκριμένου θέματος, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να χρηματοδοτηθούν τα τρία επικουρικά ταμεία, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί αρχικά από τους Θεσμούς και στη συνέχεια από τους εργοδότες, που πρέπει να υπογράψουν τη .

Επίσης, απέρριψε όλα εκείνα τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο, για μη συμμετοχή των δύο περιφερειακών επικουρικών ταμείων στον εν λόγω σχεδιασμό (ΕΤΑΣ Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας και του Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων), όπως και τη μετατροπή του σε φορέα κύριας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους εργαζόμενους στα , χωρίς τον τομέα επικούρισης.

Η ίδια στο τέλος υποσχέθηκε προς τους προέδρους των δύο οργάνων άμεση ενημέρωση για τις όποιες εξελίξεις υπάρξουν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ανανέωση συνεργασίας ποδοσφαιριστών του Θησέα Αγριάς #ΓΣΘησέαςΑγριάς - https://t.co/ymnS5snDkP -

  • Ασφαλτόστρωση της οδού Βλάχα-Βροντερό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #εργασίεςασφαλτόστρωσης - https://t.co/enhrih2H9A -

  • Χρηματοδότηση ιδιωτικών συνδέσεων αποχέτευσης σε Συκούριο και Νίκαια - https://t.co/T09JTFEuVL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση