Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συνάντηση ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου
Συνάντηση ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Συνάντηση ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Στα χέρια των Θεσμών, οι οποίοι μέχρι στιγμής ακόμη δεν έχουν αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι, βρίσκεται η νομοθετική διάταξη που αφορά τη χρηματοδότηση των τριών επικουρικών ταμείων του δημοσιογραφικού κλάδου, δηλαδή του ΕΑΠ, του ς, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας και του ΤΕΑΣ Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων.

Αυτό αποκάλυψε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, στη που είχε με τους πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών ς, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας και του Δημήτρη Χορταργιά και Σωτήρη Κέλλα αντίστοιχα, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συνεδρίου που διεξήχθη στη Λάρισα.

Στη , η κα. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε σε όλες τις παραμέτρους του συγκεκριμένου θέματος, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να χρηματοδοτηθούν τα τρία , ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί αρχικά από τους Θεσμούς και στη συνέχεια από τους εργοδότες, που πρέπει να υπογράψουν τη συμφωνία.

Επίσης, απέρριψε όλα εκείνα τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο, για μη συμμετοχή των δύο περιφερειακών επικουρικών ταμείων στον εν λόγω σχεδιασμό (ΕΤΑΣ Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας και του ΤΕΑΣ Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων), όπως και τη μετατροπή του ΕΟΔΕΑΠ σε φορέα κύριας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους εργαζόμε στα ΜΜΕ, χωρίς τον τομέα επικούρισης.

Η ίδια στο τέλος υποσχέθηκε προς τους προέδρους των δύο οργάνων άμεση για τις όποιες εξελίξεις υπάρξουν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση