Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Συνάντηση Εργασίας ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ-αντιπροσωπείας ΟΕΒΕΜ με πρωτοβάθμια σωματεία της ΟΕΒΕΦΘ
Συνάντηση Εργασίας ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ-αντιπροσωπείας ΟΕΒΕΜ με πρωτοβάθμια σωματεία της ΟΕΒΕΦΘ

Συνάντηση Εργασίας ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ-αντιπροσωπείας ΟΕΒΕΜ με πρωτοβάθμια σωματεία της ΟΕΒΕΦΘ

Τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα των Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων του Νομού Φθιώτιδας, στη Λαμία, συνάντηση εργασίας με τα Διοικητικά Συμβούλια των Α΄ βαθμιων ενώσεων της ΟΕΒΕ Ν. Φθιώτιδας στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της ΓΣΕΒΕΕ για ανάπτυξη συστήματος αναβαθμισμένης αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ των τοπικών/κλαδικών ομοσπονδιών και σωματείων.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των Σωματείων για τις διευρυμένες υπηρεσίες του ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ σε θέματα εκπαίδευσης, υλοποίησης μελετών και ερευνών, πληροφόρησης και συμβουλευτικής μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν τα Σωματεία με βάση τις ανάγκες τους.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από την πλευρά του ΙΜΕ/ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ ο υπεύθυνος Παραρτήματος και πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ν.Μαγνησίας Τρύφων Πλαστάρας καθώς και υπηρεσιακά στελέχη, από την πλευρά της ΟΕΒΕ Ν. Φθιώτιδας ο πρόεδρος ΟΕΒΕ Φθιώτιδας Ελευθέριος Μπράζας, ο γραμματέας της Κωνσταντίνος Μπέλλης καθώς και εκπρόσωποι σωματείων των Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων Λαμίας, των Κατασ/ρχων Ζαχαροπλαστών Λαμίας, των Δασεμπόρων – Ξυλεμπόρων Ν. Φθιώτιδας, των Αρτοποιών Ν. Φθιώτιδας, των Κατασ/ρχων Κουρέων – Κομμωτών Ν. Φθιώτιδας & Ευρυτανίας, των Κατασκευαστών Αλουμινίου & Σιδήρου Ν. Φθιώτιδας, των Εκπαιδευτών Σχολών Οδηγών Κεντρικής Ελλάδος και των Εστιατόρων–Ψητοπωλών-Καφετεριών-Μπαρ & συναφών επαγγελμάτων του Νομού.

Η εξέλιξη των γνωστικών αντικειμένων, η συνεχής αλλαγή των θεσμικών πλαισίων σε συνδυασμό με τις μεταβολές της τεχνολογίας και των εφαρμογών της, επιφέρουν αλλαγές και νέες ανάγκες στην καθημερινή λειτουργία τόσο των μικρών επιχειρήσεων όσο και των ίδιων των συνδικαλιστικών φορέων.

Με αφορμή τα παραπάνω σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται σειρά δράσεων που αφορούν :
 στην ενίσχυση και ενδυνάμωση της επικοινωνίας των συνδικαλιστικών φορέων μελών της ΓΣΕΒΕΕ δηλαδή, των τοπικών Ομοσπονδιών και των στελεχών τους, μέσω ενός σύγχρονου και άμεσου τρόπου αμφίδρομης ενημέρωσης γύρω από ειδικά θέματα ενδιαφέροντος συνδικαλιστικής εκπροσώπησης
 στην παρακολούθηση του οικονομικού περιβάλλοντος και των πιλοτικών απασχόλησης, στήριξη της επιχειρηματικότητας, διάγνωση αναγκών των επαγγελματιών, επαγγελματική κατάρτιση, μαθητεία και δια βίου μάθηση
 στην αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων και μελετητικών δημοσιεύσεων που άπτονται θεμάτων ειδικών πολιτικών για τις ΜμΕ
 καθώς και έργα εκπαίδευσης και κατάρτισης για την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων και του ανθρώπινου δυναμικού τους, τα οποία δίνουν έμφαση στην ενίσχυση και πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων των εργαζομένων στις πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Με την ολοκλήρωση της ενημερωτικής συνάντησης και στο πλαίσιο της δέσμευσης των συμμετεχόντων για αναβάθμιση της επικοινωνίας και της συνεργασίας, αντιπροσωπεία της ΟΕΒΕ Μαγνησίας, αποτελούμενη από τους πρόεδρο ΟΕΒΕΜ Τ. Πλαστάρα, την γενική γραμματέα ΟΕΒΕΜ και πρόεδρο των Μισθωτών Κυλικείων Δημοσιών Σχολείων Δ. Καναβιτσά, τον ταμία ΟΕΒΕΜ και υπεύθυνο Τύπου των Χρυσοχόων και Ωρολογοποιών Ι.Φόβο, τον πρόεδρο Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Γ. Γκάλιο καθώς και τον πρόεδρο Τμήματος Υπηρεσιών Επιμελητήριου Μαγνησίας και πρόεδρο του Συνδέσμου Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδη και αντιπροσωπεία της ΟΕΒΕ Φθιώτιδας συζήτησαν επιμέρους ζητήματα που αφορούν στην επικείμενη συνδιοργάνωση εκδήλωσης των ΟΕΒΕ Κεντρικής Ελλάδος στην οποία καλούνται να λάβουν μέρος οι Ομοσπονδίες των επαγγελματοβιοτεχνών και Έμπορων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και η ΟΕΒΕ Φθιώτιδας.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο και ανά έτος θα υλοποιείται και στις υπόλοιπες πόλεις. Σκοπός αυτής της ενέργειας είναι η εξωστρέφεια των ΟΕΒΕ, η άμεση επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων- θέσεων με στόχο τη δημιουργία ενός σχεδίου περιφερειακής ανάπτυξης των περιοχών, η επαγγελματική προώθηση προϊόντων και συνεργασία των επιχειρήσεων καθώς και η ανάδειξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής και η αξιοποίηση αυτών.

Η εκδήλωση των ΟΕΒΕ Κεντρικής Ελλάδος προγραμματίζεται να υλοποιηθεί στο πρώτο τετράμηνο του 2019 με τη συμμετοχή φορέων όλης της Κεντρικής Ελλάδας, περιφέρεια, δήμους, επιμελητήρια καθώς και με τη συμμετοχή μελών των ΟΕΒΕ.

Ακολούθησε γεύμα εργασίας και δέσμευση για υλοποίηση και άλλων συναντήσεων στο προσεχές μέλλον στις υπόλοιπες πόλεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού - https://t.co/zRiVyzDgYu -

  • Καλίν: Πότε και πώς θα διεξαχθούν οι διερευνητικές - https://t.co/FagvNzLRZm -

  • Κορωνοϊός: Η επιτυχία των μέτρων θα «κρίνει» το lockdown - https://t.co/uPe1WiLMqI -

"Αλιεύοντας" την είδηση