Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συνάντηση Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας-υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Συνάντηση Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας-υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Συνάντηση Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας-υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Ζαφείρης παρουσίασε ξανά το υπόμνημα που είχε καταθέσει από τον Μάρτιο του η Ένωση Ξενοδόχων προς τον υπουργό.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ακόλουθα σημεία:

  • Στο ειδικό καθεστώς που θα πρέπει να ισχύσει για τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας του Nομού μας, τα οποία λόγω της κρίσης δουλεύουν μόνο τα Σαββατοκύριακα αλλά διατηρούν το προσωπικό, παράλληλα δε να δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις μορφές των επιχειρήσεων να εργάζονται οι συγγενείς 1ου βαθμού χωρίς να κινδυνεύουν από .

-Στην πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας για την επιδότηση θέσεων εργασίας στις τονίστηκε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις επιχειρήσεις οι οποίες απολύουν προσωπικό μετά τις καλοκαιρινές περιόδους και θα πρέπει και αυτές να μπορέσουν να ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα.

  • Ζητήθηκε να επανέλθουν οι των 100 δόσεων με πιο απλουστευμένες και ευέλικτες διαδικασίες. Ιδιαίτερα για το κομ που αφορά τον ΟΑΕΕ ζητήθηκε να «παγώσουν» οι παλιές οφειλές ώστε να δοθεί μια ανάσα στις επιχειρήσεις (επιλέγοντας παράλληλα την κλάση την οποία θέλουν να βρίσκονται) και να δοθεί η δυνατότητα να εισπράξει χρήματα το ταμείο το οποίο βρίσκεται υπό κατάρρευση.
  • Δηλώθηκε ότι είμαστε σύμφωνοι στην πληρωμή μισθών και ασφαλιστικών εισφορών μέσω του τραπεζικού συστήματος αλλά να καταργηθεί η κατάσχεση εις χείρας τρίτων των τραπεζικών λογαριασμών των επιχειρήσεων, παράλληλα δε να καταργηθεί η πάγια εντολή για την πληρωμή των εισφορών.

-Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το αν επιτέλους οι επιχειρηματίες πρέπει να θεωρούνται εργαζόμενοι (οι οποίοι την τελευταία πενταετία είναι και ). Θα πρέπει η πολιτεία να μεριμνήσει και για αυτούς οι οποίοι διατηρούν τις επιχειρήσεις τους χωρίς να απολύουν εργαζόμενους και τονίστηκε στον υπουργό ότι θα πρέπει να επέμβει «χειρουργικά» άμεσα καθότι οι μακροχρόνιες «θεραπείες» με επιδοτήσεις και άλλα μέσα για την της ς είναι χρήσιμες μεν και μας βρίσκει σύμφωνους αλλά θα πρέπει να αναλογιστούμε και την διατήρηση των ήδη υπαρχόντων θέσεων.

Όσον αφορά στο ΕΣΠΑ – καθώς στη συνάντηση παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών – επαναλήφθηκε ότι εφόσον θα πρέπει να θεωρούνται οι επιχειρηματίες εργαζόμενοι να μην υπάρχει η ανάγκη της μιας μονάδας εργασίας προκειμένου να μπορούν και πολύ να ενταχθούν σε αυτά τα προγράμματα.

Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και δόθηκε η διαβεβαίωση ότι πολλά από αυτά τα θέματα τα επεξεργάζονται ήδη και θα δοθούν σύντομα λύσεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση