Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Συνάντηση Δήμου Βόλου & Σωματείου Μισθωτών Κυλικείων Δημόσιων Σχολείων Μαγνησίας
Συνάντηση Δήμου Βόλου & Σωματείου Μισθωτών Κυλικείων Δημόσιων Σχολείων  Μαγνησίας

Συνάντηση Δήμου Βόλου & Σωματείου Μισθωτών Κυλικείων Δημόσιων Σχολείων Μαγνησίας

 

Σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του δημάρχου Αχ. Μπέου με το Σωματείο Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων ., στο του. Παρών ήταν και ο ντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας Αριστείδης Σαββάκης. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου παρευρέθηκαν η πρόεδρος Δωροθέα Καναβιτσά και οι Ματθαιόπουλος Κυριάκος, Ψύχα Ευαγγελία, Μουλά Αγγελική, Σταματίου Ιφιγένεια και Ζαβός Ευάγγελος.

Στη συνάντηση, η διοίκηση του Σωματείου κατέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των κυλικείων και ζήτησε την του Δήμου, σε ένα πλαίσιο επιβίωσης των επιχειρήσεων και των οικογενειών των μελών του Σωματείου.

Τα σχολικά έχουν υποχρεωτική παύση λειτουργίας από το μήνα Μάρτιο και αυτό σημαίνει πως για την σχολική χρονιά 2019-2020 έχουν δουλέψει μόνο 70 ημέρες. Συνεπώς, οι οικονομικές συνέπειες είναι αδιαμφισβήτητες.

Επίσης, υπάρχει η ανησυχία για το άνοιγμα των σχολικών κυλικείων και την στην κανονική λειτουργία τους από τον Σεπτέμβριο.

Ο δήμαρχος και ο ντιδήμαρχος οικονομικών άκουσαν με προσοχή τα θέματα των επαγγελματιών των σχολικών κυλικείων και έδειξαν στάση κατανόησης και διάθεση για προς τον κλάδο, ενόψει των σημαντικών οικονομικών ζημιών που υπέστησαν.

Σε συνέχεια της συνάντησης, το Σωματείο απέστειλε εγγράφως επιστολή προς τον Δήμο Βόλου και τις Σχολικές Επιτροπές (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια), παραθέτοντας τα αιτήματα του κλάδου.

Συγκεκριμένα αιτούνται:

1. Αναστολή πληρωμής Β’ Δόσης Ενοικίου για το σχολικό έτος 2019-2020

2. Αποπληρωμή Β’ Δόσης Ενοικίου για το σχολικό έτος 2019-2020 σε επτά (7) ισόποσες και έναρξη καταβολής των δόσεων μετά την επαναλειτουργία των Σχολικών Κυλικείων τον Σεπτέμβρη και εφόσον λειτουργήσουν κανονικά.

3. Έκπτωση 40% του ενοικίου από Σεπτέμβρη, με σκοπό την ισοστάθμιση των ζημιών της σχολικής χρονιάς που πέρασε, όπου δουλέψαμε μόνο 70 ημέρες.

Η πρόεδρος Δωροθέα Καναβιτσά επισημαίνει: «Βρεθήκαμε ως κοινωνία σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που επέφερε σοβαρές συνέπειες για όλους. Ο κλάδος των Σχολικών Κυλικείων πλήττεται ολοσχερώς και μαζί του οι οικογένειες μας. Πιστεύουμε όμως, πως με καλή θέληση και ψυχραιμία, μπορούμε να συνεργαστούμε με τους αρμόδιους, προκειμένου να υπάρξει μια πολύτιμη βοήθεια για την επιβίωση μας. Αναμένουμε την θετική ανταπόκριση τους και τους ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 35χρονης και βρέφους από τις Β. Σποράδες στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/ZLwth33Q3M -

  • Πτυχιακές και Διπλωματικές εξετάσεις στην Σχολή Βυζ. Μουσικής της Μητροπόλεως Δημητριάδος - https://t.co/GGuqGUaGqK… -

  • Εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο Καλών Νερών #ΠολιτιστικόΚέντροΚαλώνΝερών - https://t.co/QFzt00Tzjb -

"Αλιεύοντας" την είδηση