Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ με χειριστές μηχανημάτων
Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ με χειριστές μηχανημάτων

Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ με χειριστές μηχανημάτων

Την ντιπεριφερειάρχη Μγνησίας και Σποράδων (Π) Δωροθέα Κολυνδρίνη, επισκέφθηκαν στο γραφείο της, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, ο πρόεδρος, ο γ.γ. και ο της Ένωσης Χειριστών Ενσκαπτικών Ανυψωτικών – Οδοποιητικών και Ηλεκτροκίνητων Μηχανημάτων Βόλου, Κορώνης, Ζαρώνης και Προκόπης, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Κασίδης.

Συζητήθηκαν γενικότερα θέματα διεξαγωγής πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση επαγγελματικής άδειας, 8ης Ειδικότητας Α΄ Ομάδας και προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξ αιτίας σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων, παρότι υπήρξε διαβεβαίωση από το Υπουργείο, μετά από προφορικές και έγγραφες της αρμόδιας Δ/νσης, της Περιφερειακής Ενότητας ς και Σποράδων, ότι το πρόβλημα με την αδυναμία εξασφάλισης οικοδομικού γερανού θα επιλυόταν με τροπο της Υπουργικής Απόφασης του 2013, κάτι που τελικά ουδέποτε έγινε.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης έθεσαν συγκεκριμένα θέματα που αφορούν στη δι εξετάσεων για τη απόκτηση επαγγελματικής άδειας της παραπάνω ειδικότητας και συγκεκριμένα:

• Στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις εξετάσεις χειριστών μηχανημάτων υ 8ης Ειδικότητας Α΄ Ομάδας, όσον αφορά στην πρακτική τους εξέταση λόγω αδυναμίας εξεύρεσης οικοδομικού γερανού, ισχύος άνω των 120KW

• Στο γεγονός ότι δεν εκπροσωπούνται στις εξεταστικές

Η αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων στα προβλήματα θα γίνεται με τη συνεργασία των κλαδικών Σωματείων, δεσμεύτηκε δε ότι θα αποστείλει στον γενικό γραμματέα Βιομηχανίας, επιστολή, ώστε να δοθεί η δυνατότητα πρακτικής εξέτασης μόνο σε συγκεκριμένο μηχάνημα έργου της 8ης Ειδικότητας και εν συνεχεία χορήγησης της αντίστοιχης άδειας μόνο για το μηχάνημα αυτό, ή ακόμα και εξαίρεση του συγκριμένου μηχανήματος που είναι δυσεύρετο για όλη την Ελλάδα, καθώς και στην εκπροσώπηση του σωματείου στη διάρκεια των πρακτικών εξετάσεων. «Με αυτό τον τρόπο δίνεται λύση στο εργασιακό πρόβλημα των υποψηφίων που εργάζονται σε μεγάλες εγκαταστάσεις αρμοδιότητάς μας, π.χ. Οργανισμός Λιμένος Βόλου, Χαλυβουργεία, κ.α.», κατέληξε η κ. Κολυνδρίνη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση