Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συμβολική κατάληψη στο Υπουργείο Εργασίας από μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Συμβολική κατάληψη στο Υπουργείο Εργασίας από μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Συμβολική κατάληψη στο Υπουργείο Εργασίας από μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Συμβολική κτάληψη στο Υπουργείο Εργσίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., σε συνέχεια του προειδοποιητικού κλεισίματος των Γκαράζ Καθαριότητας όλων των Δήμων της χώρας λόγω των πρόσφατων τραγικών απωλειών των εργαζομένων εν ώρα καθήκοντος.

Οι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να στείλουν σαφές , πώς δεν πρόκειται να ανεχθούν άλλο την και την απάθεια εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών και Υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών, που έχουν την ευθύνη μαζί με τους Αιρετούς για την τήρηση της νομιμότητας και την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για την Υγιεινή και την Ασφάλεια των εργαζομένων, όταν τα εργατικά ατυχήματα στους Δήμους εξελίσσονται σε μάστιγα και χάνονται συνεχώς ανθρώπινες ζωές. Τους τελευταίους μήνες έχουν σκοτωθεί συνολικά σαράντα τέσσερις (44) στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αφήνοντας πίσω τους συζύγους και παιδιά.

Τα Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζήτησαν συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας κα , η οποία, όπως τους δηλώθηκε, ήταν εκτός Υπουργείου. Συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα κ. Ανδρέα εφελούδη, αλλά η συνάντηση αυτή ήταν άκαρπη. Μετά από επιμονή της αντιπροσωπείας της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για ανάληψη εδώ και τώρα πρωτοβουλιών από το Υπουργείο Εργασίας για την αντιμετώπιση των εργατικών ατυχημάτων στους Δήμους, προγραμματίσθηκε συνάντηση την επόμενη εβδομάδα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας με την κα .

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πάντως προειδοποιούν, πώς αν δεν αναληφθούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τον περιορισμό των Εργατικών Ατυχημάτων, όπως η άμεση αποστολή τεχνικών κλιμακιών στα αμαξοστάσια των Δήμων για τον έλεγχο της καταλληλόλητας των οχημάτων και η επιβολή αυστηρών ποινών για τη μη τήρηση των όμων όσον αφορά στην Υγιεινή και Ασφάλεια, η απάντηση θα είναι κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση