Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία ζητά το ΠΑΜΕ
Συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία  ζητά το ΠΑΜΕ

Συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία ζητά το ΠΑΜΕ

Συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει μεθαύριο Πέμπτη και ΑΔΕΔΥ ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης  ζήτησαν  σήμερα μέλη  του ΠΑΜΕ Μαγνησίας.
Το ΠΑΜΕ ως συνήθως  διοργανώνει  ξεχωριστή συγκέντρωση και στις 10:30 π.μ. στην πλατεία .

Ο  βουλευτής Μαγνησίας  του Κ. Στεργίου  είπε   ότι “δεν παίζουμε με το δικαίωμα στην απεργία. Σε αυτή την κινητοποίηση συγκρούονται δύο λογικές. Από τη μία πλευρά αυτή της κυβέρνησης που καλλιεργεί κλίμα στους εργαζόμενους με στόχο να κερδίσει την ανοχή τους στα μέτρα φτωχοποίησης και από την άλλη το εργατικό κίνημα που ζητά να ικανοποιηθούν σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων”.

Ο ίδιος προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει νόμο που θα καταργεί το δικαίωμα στην απεργία, όπως τόλμησε να το πράξει την τελευταία φορά, αλλά συνάντησε την σθεναρή των ταξικών σωματείων.

Επίσης είπε ότι η κυβέρνηση χτυπάει “αδίστακτα, σε σημείο ξεστιπωσιάς, το εργατικό κίνημα που συλλογικά και οργανωμένα πρέπει να υπερασπιστεί τις κατακτήσεις του”. Παράλληλα παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές στο συνδικαλιστικό κίνημα. “Άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις στηρίζουν αυτόν τον τρόπο οργάνωσης της ς και της κοινωνίας δυστυχώς. Εμείς δεν μπορούμε να έχουμε κοινό βηματισμό με αυτούς, όπως είναι αντιληπτό”.

Εκτίμησε ότι πλέον ο δρόμος ανάπτυξης που έχει επιλεγεί και πιέζει ασφυκτικά την κοινωνία θα προκαλέσει κοινωνική έκρηξη και τότε “εμείς θέλουμε αυτό να εκφραστεί συλλογικά και οργανωμένα”. Επιπλέον επισήμανε ότι ο καπιταλισμός είναι σε κρίση, κάτι που δημιουργεί σήψη και λογική συνέπεια αποτελεί ο αυταρχισμός και η καταστολή
Τόνισε ότι η κυβέρνηση συμφώνησε τα να περάσουν σε ξένα funds και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. “Το ΠΑΜΕ θα προστατεύσει με όλες του τις δυνάμεις τη  λαϊκή ιδιοκτησία. Τους προειδοποιούμε μην τολμήσουν να βάλουν χέρι σε ιδιοκτησία εργάτη που αδυνατεί να πληρώσει το δάνειό του”.
Τέλος ανέφερε ότι σε όσους εργαζόμενους σχολιάζουν ότι ό,τι και να κάνουμε δεν γίνεται τίποτα, τους “απαντούμε ότι δεν γίνεται όσο δεν κάνουμε τίποτα και αφήνουμε ελεύθερο το έδαφος στον αντίπαλο”.
Το ΠΑΜΕ δδικεί:
  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με ν΄μο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό.
  • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586  και 511 ευρώ.
  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις
  • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν την λειτουργία των συνδικάτων και εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών
  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε . Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική λαϊκή οικογένεια. Κανένα στα χέρια τραπεζίτη.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση